Ágnes
-13 °C
0 °C

Buzizzák a szivacsot

2005.01.24. 16:18
Amerikai konzervatív csoportok be akarnak tiltatni egy kisiskolásoknak készült SpongyaBob-rajzfilmet, mert úgy vélik, a film a meleg életstílust népszerűsíti a gyerekek között.
A négyperces videófilm főszereplője a népszerű rajzfilmfigura, akinek nemi identitását már eddig is kérdőre vonták, mert túl sokat sétál kézenfogva barátjával, Patrickkal. A videóban Bob és Patrick mellett Diana Ross, Bill Cosby, és Whoopi Goldberg éneklik a We Are Family (Egy család vagyunk) című diszkó-klasszikust.

Az anyag készítői, a We Are Family Alapítvány kijelentették, hogy a tolerancia üzenetét próbálják SpongyaBobon keresztül eljuttatni tobb mint 70 ezer iskolai körzetbe Amerika-szerte. Az alapítvány vezetője egyébként a legendás zenész, Nile Rodgers, aki az eredeti slágert szerezte.

Barátok
Barátok

Terveiket azonban keresztülhúzhatják azok a konzervatív szervezetek, akik szerint SpongyaBob és barátai ezen a felvételen ravaszul a homoszexualitás felkarolására csábítják a gyerekeket. Állításukat a We Are Family Alapítvány honlapján található "tolerancia-eskü" szövegével magyarázzák, amelyben ezek a szavak is megtalálhatók: "tisztelem azokat az embereket, akik nemi identitása eltér az enyémtől."

A Focus on the Family (Középpontban a család) elnevezésű konzervatív csoport nyilatkozatot adott ki az ügyben: "Azzal, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét erre a videóra és arra a tényre, hogy a We Are Family Alapítvány rendelte meg, mindenki számára egyértelművé válhat, miről is van szó."

Mark Barondess, az alapítvány ügyvédje "tébolyultnak" nevezte a vádakat és kijelentette, hogy "azt magyaráznak bele, amit látni akarnak".

Alan Van Capelle, a melegek jogaiért küzdő szervezet, az Empire State Pride Agenda vezetője "viccnek" titulálta az egész vitát.

"Teljesen megőrültünk mindannyian. Rajzfilmfigurák nemi identitásán veszekedünk, mintha valódi személyek lennének. Szedjék már össze magukat!" - mondta Van Capelle. "Ha SpongyaBob a melegek új sztárja, valakinek meg kéne mondania Barbra Streisandnak is. Ha Bob átvette volna Barbra helyét, én biztos tudnék róla."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.