Oliver Stone aknára lépett

2006.09.07. 16:06
Oiver Stone a vitatott World Trade Center című filmje után folytatná a szeptember 11-i tragédia filmes feldolgozását, adta hírül a Guardian.

"Túl nagy téma 9/11 ahhoz, hogy egyetlen filmben fel lehessen dolgozni"- mondta a rendező a Brit Filmakadémián tartott előadásában, szerinte ugyanis megszámlálhatatlanul sok történet van még, amit el kell beszélni a terroristatámadásról. A WTC két rendőrről szól, akik az életüket kockáztatták azért, hogy minél több sebesültet kimenekítsenek a romba dőlt ikertoronyból.


Michael Pena és Nicolas Cage

"9/11 hatalmas sokk volt. Azt hiszem, egy másik filmem alapját is szolgáltatja majd ez a tragédia"- mondta Stone a közönségnek, akinek a filmjét hangosan ünnepelték Amerikában. A rendező annyit árult el a folytatásról, hogy "az alapoknál kell kezdeni, ezzel a két emberrel a középpontban".

Lelkisegély

Stone bevallotta, hogy a film témáját nagyon óvatosan kezelte, mivel szerinte "ez egy igazi taposóakna". A rendező elmondta, "az előkészületek során találkoztunk túlélőkkel és tűzoltókkal, akik mindent elmondtak. Nagyon érzékenyen kellett hozzáállni, hiszen rengetegen meghaltak". Hozzátette, hogy ezzel akart a New York-i embereknek segíteni, mivel a tragédia politikai témává vált. "9/11-ből politikai eseményt csináltak, így elfelejtkeztünk arról, milyen hatást tett az emberek lelkére"- mondta Stone.

A rendező 1,3 millió dollárt adományozott a szeptember 11-i tragédia áldozatainak. Stone a WTC nyitó hétvégéjének jegybevételéből 5 százalékot erre fordított jótékonysági célra, bár korábban a Reuters 10 százalékról számolt be.