'Sose kezdenék vodkával. Őrület!'

2005.12.21. 12:45
Sarah Jessica Parker új filmje kedvéért részegen táncolt, aminél kellemetlenebb dolog még nem történt vele. A Szex és New York tévésorozat Carrie Bradshaw-jaként ismertté vált antialkoholista színésznőt nemcsak a Cosmopolitan-koktélról faggattuk, hanem a szerepéről és a karácsonyról is. Kőkemény család csütörtöktől a mozikban.
A Kőkemény családban szerepe szerint vőlegénye családja kiutálja az első találkozáskor, mert Ön idegesítően merev. Voltak hasonló tapasztalatai férje, a szintén színész Matthew Broderick családjával?

Kőkemény család
Merev Meredith és vőlegénye
(Dermot Mulroney)
Nem, mivel már ismertem Matthew családját mielőtt randiztunk, hiszen a bátyáim barátja volt. És amúgy sem voltam soha olyan helyzetben, hogy engem mutattak volna be egy nagy családnak. De szerintem éppen attól lett jó az alakításom, hogy ez a dolog teljesen új volt nekem.

Melyik volt a legnehezebb jelenete?

Amikor a nappali közepén állva üvöltözök, hogy mennyire rossz, hogy kutyába se veszik, hogy én is ott vagyok. Attól nagyon szenvedtem.

És amikor részegen táncol egy bárban?

Tényleg. Az volt a legrémesebb! Részegen és ellazultan kellett ugrálnom a bár közepén. Pedig semmi sem lehet kellemetlenebb annál, hogy táncolok, hiszen sosem szoktam, se klubokban, se partikon. Úgy érzem ez volt a legkínosabb dolog, amit valaha csináltam, de a film szempontjából fontos volt, hiszen ez a nagy fordulópont Meredith, és vőlegényének bátyja, Luke kapcsolatában.

Nos akkor hogy szánta rá magát? Megivott előtte egy Cosmopolitan-koktélt, ahogy a Szex és New Yorkban teszi?

Soha nem iszom, de láttam már néhány pityókás embert. Ez épp elég volt.

Ezek szerint sosem fogadja el a Cosmopolitant, amit rajongói rendszeresen küldenek Önnek a bárokban?

Soha nem utasítom vissza, megköszönöm és úgy csinálok, mintha meginnám. Aztán elajándékozom. Különösen mivel vodka van benne. Őrület! Sose kezdenék vodkával.

Ez egy fordulópont az életében, hogy a tévézés felől a mozivászon felé kacsintgat. Végleg kiszáll a tévézésből?

Kőkemény család
Meredithet egy családtag mégis szereti
A tévézés nagyon jó élmény volt, de elég volt, most szeretnék a mozifilmekre koncentrálni.

Nem fél attól, hogy mindig Carrie-szerepeket kell hoznia?

Carrie Bradshaw egy archetípus, nyílván nyomot hagy azokban, akik szerették és figyelemmel kísérték a sorozatot. De azért nem volt olyan meghatározó karakter, hogy csak ilyennek lássanak. Már millió szerepet eljátszottam, mire jött Carrie. Mindig olyan szerepet kerestem, ami kihívás. Azt gondolom ez egy kiváló sztori, teljesen függetlenül a szerepemtől. Azt hiszem a közönséget maga a történet fogja lebilincselni és nem kifejezetten én.

Fordította Mazányi Eszter