A rendőrök megbéníthatják Cannes-t

2006.05.10. 09:52
Négy helyi rendőrszakszervezet is sztrájkot hirdetett a cannes-i filmfesztivál idejére, adta hírül a Reuters. A fesztivál szervezői sajnálatosnak tartják, hogy ismét a rivaldafényt használja fel egy szervezet a demonstrálásra.

"Egy ötvenöt perces figyelemfelhívó munkabeszüntetést tervezünk még a fesztivál előttre, aztán egy, kettő vagy három napot a filmfesztivál idejére" - mondta Michael Grippi, a sztrájk egyik szervezője. A demonstráció hátterében a helyi rendőrség 2001 óta húzódó átalakításának elmaradása áll. A szervezők szerint a helyi rendőrség vezetője inkompetens, a szervezetet pedig átszövi a korrupció.

"Sajnálatos, hogy a fesztivál hírnevét és fényét használják egyesek arra, hogy a saját céljaikat elérjék. Lassan odáig jutunk, hogy minden évben lesz egy szervezet, aki a fesztivál idején Cannes-ban vívja meg a magánháborúját" - nyilatkozta a cannes-i polgármesteri hivatal szóvívője.

A munkabeszüntetés leginkább a város infrastruktúráját érinti, a filmfesztivál szervezői azonban mindenkit biztosítottak arról, hogy sztrájk nem befolyásolja majd a mustra lebonyolítását.