Natália
-3 °C
8 °C

Vegye meg Ön Luke Skywalker eredeti fénykardját!

2005.07.27. 08:38
Kapcsolódó cikkek (1)
A Reuters jelentése szerint pénteken elárverezik Vader nagyúr és fia, Luke fénykardját Beverly Hills-ben. A várható ár egyenként 60 ezer dollár azaz 12,26 millió forint.
A volt jedi és az ifjú jedi fénykardja több mint 75 másik filmes kegytárgy mellett kerül eladásra két nap múlva. Skywalker ezt a kardot használta az eredeti Csillagok háborújában, Darth Vader fegyvere pedig az 1980-as folytatásban, a Birodalom visszavágban szerepelt.

A kardok tulajdonosa Gary Kurtz producer, aki 1973 és 1981 között dolgozott George Lucasszal. Szakértők szerint Kurtz komoly bevételre számíthat az árverésen, hiszen az SW-rajongók és gyűjtők jóval a 60 ezer dolláros becsült ár feletti összeget is hajlandók lesznek kifizetni a különleges fogásért.

"Már most tudomásunk van arról, hogy lesz a becsült árnál magasabb ajánlat" - nyilatkozta Lorna Hart, az árverést lebonyolító Profiles in History nevű aukciósház szóvivője.

Hart szerint ez az első alkalom, hogy Kurtz gazdag gyűjteményéből eladásra kerül néhány darab. A producer azért döntött most az eladás mellett, hogy a gyűjtemény nagy része a tulajdonában maradhasson és megfelelő formában őrizhesse őket továbbra is.

Az árverésre kerülő 75 mozis tárgy között lesz még az a híres bőrkabát, amit Harrison Ford viselt az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban, 1989-ben - a kabátra 50 ezer dollár a becsült eladási ár. Kalapács alá kerül Tom Hanks katonaruhája, amit a Ryan közlegény megmentésében hordott és az egyik Batman-főgonosz, a Riddler öltönye is, amit a hatvanas évekbeli tévésorozatban viselt .

A gyűjtők személyesen Beverly Hills-ben, illetve telefonon, faxon, vagy a neten keresztül licitálhatnak az eredeti fénykardokra, ha pedig valakit az olcsóbb megoldás érdekel, kereshet magának kevésbé eredeti változatokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.