Vegye meg Ön Luke Skywalker eredeti fénykardját!

2005.07.27. 08:38
A Reuters jelentése szerint pénteken elárverezik Vader nagyúr és fia, Luke fénykardját Beverly Hills-ben. A várható ár egyenként 60 ezer dollár azaz 12,26 millió forint.
A volt jedi és az ifjú jedi fénykardja több mint 75 másik filmes kegytárgy mellett kerül eladásra két nap múlva. Skywalker ezt a kardot használta az eredeti Csillagok háborújában, Darth Vader fegyvere pedig az 1980-as folytatásban, a Birodalom visszavágban szerepelt.

A kardok tulajdonosa Gary Kurtz producer, aki 1973 és 1981 között dolgozott George Lucasszal. Szakértők szerint Kurtz komoly bevételre számíthat az árverésen, hiszen az SW-rajongók és gyűjtők jóval a 60 ezer dolláros becsült ár feletti összeget is hajlandók lesznek kifizetni a különleges fogásért.

"Már most tudomásunk van arról, hogy lesz a becsült árnál magasabb ajánlat" - nyilatkozta Lorna Hart, az árverést lebonyolító Profiles in History nevű aukciósház szóvivője.

Hart szerint ez az első alkalom, hogy Kurtz gazdag gyűjteményéből eladásra kerül néhány darab. A producer azért döntött most az eladás mellett, hogy a gyűjtemény nagy része a tulajdonában maradhasson és megfelelő formában őrizhesse őket továbbra is.

Az árverésre kerülő 75 mozis tárgy között lesz még az a híres bőrkabát, amit Harrison Ford viselt az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban, 1989-ben - a kabátra 50 ezer dollár a becsült eladási ár. Kalapács alá kerül Tom Hanks katonaruhája, amit a Ryan közlegény megmentésében hordott és az egyik Batman-főgonosz, a Riddler öltönye is, amit a hatvanas évekbeli tévésorozatban viselt .

A gyűjtők személyesen Beverly Hills-ben, illetve telefonon, faxon, vagy a neten keresztül licitálhatnak az eredeti fénykardokra, ha pedig valakit az olcsóbb megoldás érdekel, kereshet magának kevésbé eredeti változatokat.