Az új Supermantől elájultak a rajongók

2005.07.19. 08:25
Néhány ezer szerencsés sci-fi- és képregényrajongó megnézhetett egy rövid összeállítást a Superman visszatér (Superman Returns)-ből. Állva tapsolták meg Bryan Singert, a film rendezőjét.
Bryan Singer, a Közönséges bűnözők és az X-Men rendezője, a hétvégén levetített egy rövid részletet a most készülő Superman-filmből annak a 6500 sci-fi-, fantasy- és képregényrajongónak, akik a 36. alkalommal megrendezett Comic-Con International találkozóra gyűltek össze San Diegóban. A legújabb DC Comics adaptáció címe Superman visszatér (Superman Returns) lesz és a főszerepet játszó, eddig gyakorlatilag ismeretlen Brandon Routh mellett olyan sztárok tűnnek majd fel benne, mint Kevin Spacey és Kate Bosworth.

"Ez lesz minden idők legnagyobb szabásúbb filmje, amit a Warner Bros. valaha csinált" - mondta Singer az összesereglett tömegnek a Reuters híre szerint.

Állva tapsoltak

Brandon Routh, az új Superman
Brandon Routh, az új Superman

A kíváncsi rajongók a néhány perces összeállítás levetítése után talpra ugrottak és hosszú percekig állva ünnepelték a rendezőt. Singer kizárólag ezért a rövid bemutatóért repült Sydney-ből, a forgatásról, Amerikába.

"Ez itt a Comic-Con, ez pedig Superman" - mondta Singer a több ezer lelkes nézőnek. "Ez az az alkalom, amikor megéri sokat utazni egy röpke látogatásért."

A producer Chris Lee szerint Singer még nem döntötte el, felteszi-e az új Superman-film teaserét a netre, de ha mégis felkerül egy bootleg-verzió, akkor ők se tétováznak és azonnal megjelentetik a rövid összeállítás hivatalos változatát. A teasert Dan Harris vágta össze, aki a film társforgatókönyvírója is.

Szerelmi bánat és retró

Abból a néhány percből, amit Singer most levetített, kiderül, hogy a sztoriban Superman (Brandon Routh) hosszú idő után arra tér vissza Metropolis-ba, hogy szerelme, Lois Lane (Kate Bosworth) férjhez ment a Daily Planet főszerkesztőjének fiához (James Marsden). Az összeállításból az is látszik, hogy a Superman visszatér látványvilága erősen retrós lesz.

Spacey Superman ősellenségét, Lex Luthort játssza majd.

"Kevinnek különleges érzéke van ahhoz, hogyan egyesítse a karakterben a humort és a gonoszságot" - jegyezte meg Singer, aki már rendezte Spacey-t a Közönséges bűnözőkben.

Singer Supermanje 2006. június 30-án kerül az amerikai mozikba.