Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nem vagyunk vagánykodó jampecok

2006.03.17. 12:44
Ügyvédje útján tiltotta meg Gyarmati Dezső Andy Vajnának, hogy az 56-os eseményeket a melbourne-i olimpia magyar-szovjet pólómeccsén keresztül bemutató filmjében felhasználja a nevét, írja a Nemzeti Sport.
"Én voltam a figura, egy jó formában lévő játékos, a csapatkapitány, a forradalmár" - mondta a sportlapnak az 56-os aranycsapat kapitánya, aki a Szabadság, szerelem első forgatókönyvének elolvasása után leült tárgyalni a film hollywoodi producerével, Andy Vajnával, mivel túl trágárnak találta a dialógusokat.

Hájfejű komcsik


Gyarmati Dezső és Andy Vajna
Megegyeztek, változtatnak a szöveg stílusán, később azonban a producer az egyik munkatársával üzent, hogy marad az eredeti, a szereplők nevei lesznek fiktívek. A háromszoros olimpiai bajnok ekkor íratott tiltólevelet a produkciónak. "Bár érzésem szerint a vízilabda-szövetségnek kellene tiltakoznia a sportág érdekében - tette hozzá-, hiszen a vízilabdázókra nem ez a stílus jellemző."

És hogy milyen a dialógus trágár szövege? "Hogy azt mondtam volna Msvenieradzénak oroszul, hogy letépem a töködet, már az is nehezen tolerálható részemről, de hogy a társaságból valaki olyan kifejezéseket használt volna csak úgy, hogy 'B.... meg a jó édes anyádat!', 'Ló.... a nagy orosz seggedbe', 'Te hájfejű komcsi barom, b..... meg Lenint, Sztálint és az egész büdös rendszereteket. Menjetek és b........ meg Hruscsovot is, hülye barmok' - nos, ez egyrészt szerintem nívótlan, másrészt a történelem meghamisítása" - sorolja.

Félrevezetőnek tartja Gyarmati, hogy "vagánykodó jampecokként" ábrázolják a pólósokat. Kifejezetten sértő, amilyen értelmi szintre helyezi a forgatókönyvíró a magyar vízilabdázókat, tette hozzá.

Így készül

A forgatókönyv első változatát Hollywood egykor legdrágább sztárszerzője, a magyar származású Joe Eszterhas írta, Gárdos Éva vágó-rendező, Bereményi Géza és Divinyi Réka pedig a dialógusokat jegyzik.

Goda Krisztina rendező irányításával március 9-én kezdte el a Szabadság, szerelem teljes stábja a forgatást a Szőnyi úti BVSC uszodában, amit egy hétre Melbourne-né változtattak. A sajtónak február 27-én jelentették be a szereposztást. A főszerepet, a magyar vízilabdaválogatott játékosát, Dobó Kata szerelmét Fenyő Iván, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.