Cooper ügynök az 56-os forradalomban

2006.10.18. 11:53
Hétfőn a bulvárlapok megírták, hogy már kapható a Vajna-film kalózpéldánya a piacon. A forgalmazó állítja, ez nem a reklámkampány része, főleg, mert nem is igaz: ők maguk sem találtak egy példányt sem. Mindenesetre a film 70 másodperces előzetese mellett most egy ötperceset is a rendelkezésünkre bocsátottak, hogy Önöknek az október 23-ai bemutatóig is legyen mit nézni. Feltettük a Cinematrixra.

Pasztellszínek, tankok és a kihagyhatatlan, élénkvörös csillaggal díszített gőzmozdony. 56 októberében Dobó Kata Budapest utcáin harcol a szovjetek ellen, Fenyő Iván és Csányi Sándor pedig a melbourne-i olimpián. A Szabadság, szerelem öt perces részlete a film leendő kritikusa szerint pont olyan, mint várta, kivéve persze, hogy Dobó Kata csúnyább a megszokottnál.

De a hollywoodi filmek rajongói már most örülhetnek: egy szeretkezést láthatnak a szerelmi szálból, és több akciót a forradalomból: csatatérré alakított VIII. kerület, Molotov-koktélok, füstgépek és robbantások romjai. A Twin Peaks-rajongók is kapnak egy bónuszt: az előzetesben feltűnik Cooper ügynök a ballonkabátos statiszták tömegében.

A Kossuth hidat itt még nem építették fel digitálisan, ráadásul Budán még mindig ott a Francia Intézet beton-fém-üveg épülete. "A híd azért nincs kész, mert ezt a filmrészletet még májusban készítették, hogy Andy Cannes-ban bemutassa a marketen - mondta Ádám Bernadett, a film sajtófőnöke az Indexnek.- De ez most látható először a nagyközönség számára. Ha valaki kíváncsi a filmre, ne kalózpéldányokat keressen, hanem töltse le legálisan a kedvcsináló filmrészletet a netről!" - tette hozzá. A film bemutatója október 23-án lesz, hétfőn.