A South Parkot vetítik Szaddám Huszeinnek

2006.08.28. 14:35
A megbukott iraki diktátort a South Park mozifilmmel kínozzák a börtönen, írja a brit The Sun. A South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan című mozifilmben Szaddám a Sátán szeretője, és a meleg pár a világuralom megszerzésén munkálkodik. A mozifilm vetítését 1999-ben betiltották Irakban.
A South Park készítői, Matt Stone és Trey Parker az Edinburgh-i Filmfesztiválon árulták el, hogy értesüléseik szerint a Szaddámot fogva tartó amerikai tengerészgyalogosok többször egymás után levetítették a filmet a diktátornak.

"Biztos forrásból tudom, az iraki tengerészgyalogosoktól, hogy levetítették neki a filmet. Remélem sok örömét lelte benne" - mondta Matt Stone.

Az amerikai rajzfilmesek azt is megerősítették, hogy Tom Cruise korábban azzal fenyegette meg a Paramountot, hogy lemondja a Mission Impossible 3-at népszerűsítő nyilvános szerepléseit, ha nem veszik le a műsorról az őt kigúnyoló South Park-epizódot. A Paramount, ahol a South Park sorozatot gyártják, ezen a héten tette lapátra Tom Cruise-t és bízta meg Stone-t és Parkert két új mozifilm készítésével.