Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bush-t meghatotta 56

2006.10.30. 16:25
Az amerikai elnök Tony Curtisszel és más díszvendégekkel nézte meg a Fehér házban Andy Vajna 56-os pólósfilmjét.

Az 1956-os magyar forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító Szabadság, szerelem című filmet helyi idő szerint vasárnap délután a washingtoni Fehér Házban az amerikai elnök 40 ismerősével együtt nézte meg. "Szeretettel fogadta a filmet George Bush" - mondta Andy Vajna producer az exkluzív eseményről, ami eddig magyar filmet még nem érintett.

A vetítésen jelen volt a film rendezője, Goda Kriszta is, a vendégek között ott volt Nancy Goodman Brinker és April H. Foley, a jelenlegi és volt budapesti amerikai nagykövet, George Pataki, New York állam kormányzója, Simonyi András, magyar nagykövet, Oláh György, Nobel-díjas kémikus, a filmszakmát a magyar származású Tony Curtis képviselte, valamint Washingtonba utazott a film executive producere, Demján Sándor és felesége is.

Az alkotást a jelenlévők tapssal köszöntötték, a vetítést követően előbb a First Lady, majd maga az elnök gratulált szívhezszólóan a producernek. Bush "meghatónak" nevezte a filmet.

A Szabadság, szerelem egyheti nézőszáma közben itthon elérte a 128 ezret. A produkció nemzetközi karrierje is folytatódik, november 2-án az Amerikai Filmvásáron (American Film Market) egy különleges gála keretében vetítik le Los Angelesben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.