Ambrus
-7 °C
3 °C

Agárdy Gábor már nem veheti át az életműdíját

2006.01.19. 16:54
A Magyar Mozgókép Mestere elismeréseket a 37. Magyar Filmszemle nyitó ünnepségén, január 31-én adják át a Kongresszusi Központban, - tájékoztatta az Indexet a szemletanács döntéséről Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének ügyvezető titkára.
Agárdy Gábor színművészt, Dargay Attila animációs filmrendezőt, György István filmrendezőt és Szalontai Árpádné naplóvezetőt tüntetik ki életműdíjjal a 37. Magyar Filmszemlén, a Magyar Mozgókép Mestere elismerést Nepp József rajzfilmrendező veheti át.

#alt#
Agárdy Gábor
Tekintse meg galériánkat!
Agárdy Gábor már nem tudja átvenni a kitüntetést, a Nemzet Színésze hosszan tartó, súlyos betegség után életének 84. évében csütörtökön elhunyt.

A főszereplésével készült A gyertyák csonkig égnek című filmet a szemle versenyprogramjában február 3-án vetítik. Agárdy "Konrád, a valamikori barát" szerepét három éven át színnpadon is megformálta. A Márai Sándor regényéből készült filmet Iglódy István rendezte nyáron a nádasdladányi kastélyban.

A mustra versenyprogramjában 103 alkotás (24 nagyjátékfilm, 28 kísérleti és kisjátékfilm, 39 dokumentumfilm és 12 tudományos-ismeretterjesztő film) szerepel. A február 7-ig tartó szemle helyszíne a Millenáris Park, a Mammut Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház. Nyitóprogram Szabó István Rokonok című filmje.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.