Agárdy Gábor már nem veheti át az életműdíját

2006.01.19. 16:54
A Magyar Mozgókép Mestere elismeréseket a 37. Magyar Filmszemle nyitó ünnepségén, január 31-én adják át a Kongresszusi Központban, - tájékoztatta az Indexet a szemletanács döntéséről Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének ügyvezető titkára.
Agárdy Gábor színművészt, Dargay Attila animációs filmrendezőt, György István filmrendezőt és Szalontai Árpádné naplóvezetőt tüntetik ki életműdíjjal a 37. Magyar Filmszemlén, a Magyar Mozgókép Mestere elismerést Nepp József rajzfilmrendező veheti át.

#alt#
Agárdy Gábor
Tekintse meg galériánkat!
Agárdy Gábor már nem tudja átvenni a kitüntetést, a Nemzet Színésze hosszan tartó, súlyos betegség után életének 84. évében csütörtökön elhunyt.

A főszereplésével készült A gyertyák csonkig égnek című filmet a szemle versenyprogramjában február 3-án vetítik. Agárdy "Konrád, a valamikori barát" szerepét három éven át színnpadon is megformálta. A Márai Sándor regényéből készült filmet Iglódy István rendezte nyáron a nádasdladányi kastélyban.

A mustra versenyprogramjában 103 alkotás (24 nagyjátékfilm, 28 kísérleti és kisjátékfilm, 39 dokumentumfilm és 12 tudományos-ismeretterjesztő film) szerepel. A február 7-ig tartó szemle helyszíne a Millenáris Park, a Mammut Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház. Nyitóprogram Szabó István Rokonok című filmje.