Huszonegyezer jegy már elkelt a Szemlére

2005.01.31. 16:31
A jegyelővétel kezdete, január 28-a óta 21 ezer jegyet váltottak a 36. Magyar Filmszemle előadásaira. A jegypénztárak adatai szerint nem csak a premierfilmek, hanem a már korábban bemutatott produkciók iránt is nagy az érdeklődés.

Annette Bening és Jeremy Irons
Annette Bening és Jeremy Irons
a Csodálatos Júliában

A 36. Magyar Filmszemle sajtóirodája szerint a nagyjátékfilmek közül Szabó István filmje, a Csodálatos Júlia, a Kern András főszereplésével készült Csudafilm, Tímár Péter új produkciója, a kosztümös Le a fejjel!, és Gárdos Péter A porcelánbaba című filmje a legkeresettebb a nézők körében.

A dokumentumfilmek vetítéseire a jegyelővétel kezdete óta már öt pótelőadást iktattak be a szervezők. A legnagyobb érdeklődés Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete, Fekete Ibolya Utazások egy szerzetessel, valamint Pesty László Budapest, végállomás című filmje iránt tapasztalható, de változatlanul sokan kíváncsiak Kocsis Tibor Új Eldorádó című, számtalan díjat nyert alkotására is.

A nagy érdeklődés és az elővételben elfogyott jegyek száma alapján valószínűsíthető, hogy az idei Filmszemle nézettsége meghaladja a rendezvényt látogató, átlagosan 35-40 ezer főt.

Nagyközönség

Csurdi Gábor, a szemle sajtófőnöke az Indexnek elmondta: a tavalyi adatokhoz képest számszerűen nincs nagy változás, az azonban érdekes különbség, hogy ebben az évben a három nap alatt elővételben eladott 21 ezer jegy nagy részét a nagyközönség vásárolta meg, azaz a vártnál nagyobb volt a mozinézők érdeklődése, mint a szakmai közönség jegyigénylése.

"Sok a friss mozi. A legkeresettebb filmeket, mint például a Csudafilmet, nemrég mutatták csak be, míg Tímár Péter filmjét, a Le a fejjel!-t és Gárdos Péter Porcelánbabáját még csak ezután vetítik. Meglepő, hogy a régebbi bemutatókra is nagy az érdeklődés: a Rap, Revü, Rómeónak majdnem egy éve, tavaly áprilisban volt a bemutatója, mégis sok jegy fogyott rá most, elővételben" - mondta el Csurdi.

A 36. Magyar Filmszemle előadásaira a Mammut moziban egységesen 600 Ft-ért, míg az Uránia Nemzeti Filmszínházban 600 Ft-ért, diákigazolvánnyal 300 Ft-ért válthat jegyet a közönség.