Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Arany Effie-t kapott a Csak szex

2006.10.17. 20:28
A reklámszakma egyik rangos elismerését, reklámhatékonyságot elbíráló Effie-t nyert a Csak szex és más semmi című film reklámkampánya.

Az IAA Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) ötödik alkalommal osztotta ki Magyarországon is a reklámszakma Oscarjának tartott Effie-díjat. Idén 77 nevezés érkezett a díjra.

A gálán elhangzott értékelés szerint a Csak szex és más semmi című film bevezető kampánya azért nyert, mert a karácsonyi időszakban, különösen kiélezett helyzetben, a Harry Potter, a King Kong és a Narnia Krónikái nemzetközi blockbusterekkel és két magyar filmmel versenyezve sikerült meghaladni a kitűzött nézőszámot, fenntartani a közönség érdeklődését. A februári dvd-bemutatóig a legsikeresebb magyar mozi lett és több, mint 400 000 néző váltott jegyet a filmre.

Az Effie más reklámdíjaktól eltérően nem csak a kreativitást, hanem a felhasznált médiaköltés arányában a hatékonyságot is díjazza, az elbírálásnál az elsődleges, plakátokban és televízióspotokban kifejezhető aktivitás mellett a hatékony gerillakampány is latba esett.

"Azon túl, hogy igyekeztünk a hagyományos filmplakátoktól eltérő kreatív arculatot kitalálni a filmnek, már a forgatás alatt jelentős gerilla- és vírusmarketing aktivitást folytattunk, amit karácsonyra csak felerősítettünk" - nyilatkozta Mentes Endre, a film kreatív producere, az ACG.HEY kreatív igazgatója.

"Korlátozott anyagi lehetőségeink miatt a média fókuszálásra figyeltünk - magyarázta Kálomista Zsuzsa, a filmet forgalmazó HungariCom ügyvezető igazgatója. - Jól tudtuk, milyen filmekkel versenyzünk, mint a Harry Potter, ezért a december eleji bemutató után az volt a célunk, hogy a film hosszú ideig fennmaradjon a mozik műsorán, és stabil nézőszámot vonzzon. A Csak szex 5 héten át volt második a mozilátogatottsági listán, és már február elejére az év legsikeresebb magyar filmje lett."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.