A szexre jobban izgulnak a magyarok, mint a majomra

2005.12.15. 14:33
Harry Potter mindent visz a mozipénztáraknál, de az utóbbi napokban a Schell Judit és Dobó Kata főszereplésével készült Csak szex és más semmire is egyre többen váltanak jegyet. King Kong viszont a vártnál gyengébben startolt.
Harry Potter és a Tűz serlege a második hétvégéjén is jól teljesített (december 9-11. között 109 770 néző országosan), miután hazai debütálásával a Potter-sorozat legsikeresebb darabja lett (első négy nap alatt 194 635 nézőt vonzott). Ebben a pozitív kritikák mellett az is közrejátszhatott, hogy a sorozat negyedik filmje szigorú minősítést (PG-12-t) kapott a filmben elődforduló erőszakos jelenetek, és speciális effektusok miatt.

De Goda Kriszta új magyar filmje, a Csak szex és más semmi is jól debütált a magyar filmekhez képest: második helyen nyitott (december 9-11. között szponzori vetítéssel együtt 33 482 nézővel). Peter Jackson King Kongja viszont a vártnál gyengébb eredménnyel indult: egy napja vetítik (december 14-től), és a filmre az UIP Dunafilm tájékoztatása szerint 4 830 néző váltott jegyet.

Jön fel a Csak szex

A spermavadászatról szóló játékfilmről Kálomista Gábor, a Csak szex és más semmi producere elmondta: "Harry Potterrel baromira együtt van". Tény, hogy az utolsó három napban beleerősített a magyar film a mozikban. Míg Potterre hétfőtől szerdáig (december 12-14-ig) 19 840 néző volt kíváncsi, a Csak szex és más semmire a forgalmazó Hungaricom tájékoztatása szerint ezalatt 17 000 néző váltott jegyet. "Úgy tűnik napról napra erősödik a film nézettsége. A napokban például jobban teljesített, mint pénteken, holott fordítva szokás. A híre viszi a filmet" - mondta a producer.

"A magyaroknak olykor nagyobb a vágyuk a szex iránt, mint a varázslóinas vagy a majom iránt" - vonta le a tanulságot az elmúlt napok eredményeiről a producer egy-két budapesti mozira utalva, ahol a Csak szexre váltották a legtöbb jegyet. "Holott mindenki figyelmeztett előre, hogy Harry Potter és King Kong leviszi majd a filmet a vászonról." A producer szerint, ha nem veszik le a műsorról, a Csak szex elérheti az 500 000-es nézőszámot is.