Scorsese újraforgatja a Szigorúan piszkos ügyeket

2005.01.03. 18:01
Alig fejezték be legújabb közös filmjüket, máris új projektbe vágtak - jelentette az Empire.
Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio eddig két filmet csináltak együtt, az egyik a 2002-es New York bandái, a második pedig az idei Oscarra esélyes életrajzi film, a The Aviator, amelyet február 24-étől láthatnak a magyar mozikban. A harmadik film címe The Departed lesz és a nagysikerű hongkongi akciófilm, a Szigorúan piszkos ügyek sztorijára épül.

Szigorúan piszkos ügyek
Az eredeti: Szigorúan piszkos ügyek

Az Andy Lau és Tony Leung Chiu Wai főszereplésével készült 2002-es krimi két ember, egy rendőr és egy gengszter útját követi nyomon, akik téglaként beépülnek a triád illetve a rendőrség kötelékébe. Scorsesenek annyira megtetszett a történet, hogy elhatározta, ő is leforgatja a maga változatát Leonardo DiCaprióval és Matt Damonnal a főszerepben. Damon előtt egyébként a rendező Brad Pittel tárgyalt, de aztán nem sikerült megegyezniük a forgatás időpontjában.

Nem látta

Scorsese a brit Empire magazinnak adott interjúban elmondta, hogyan képzeli el az ő saját "kis" szigorúan piszkos ügyeit.

"Kemény, feszes kis thriller lesz a bostoni alvilágról. Ír gengszterek szállnak szembe a helyi rendőrökkel. A hongkongi film csak az alap - ez egy különleges, egyedi mozi lesz. Őszintén szólva nem is láttam még az eredetit, de a sztorija megfogott."

Úgy tűnik, Scorsese-t ezútal nem is a gengsztervilág vonzotta.

"Be kell, hogy valljam, nem akartam még egy gengsztermozit csinálni. Sokkal inkább izgatott a különleges játék természete, ami a két főszereplő között játszódik le. Egészen magával ragadott, ahogy ennek a két karakternek a sorsa összefonódik."

Jófiú, rosszfiú

A The Departedben DiCaprio játssza majd az alvilágba beépülő nyomozó szerepét, Tony Leung Chiu Wai karakterét a Szigorúan piszkos ügyekből.

"Na igen, én leszek a jófiú, aki rosszfiúnak tetteti magát. Nagyszerű sztori - olyan, mint egy sakkjátszma. Alig várom, hogy elinduljon a forgatás" - nyilatkozta DiCaprio.

Az IMDb szerint májusban kezdődik a munka. A forgatókönyvet William Monahan írja, aki Ridley Scott új filmjén, a Kingdom of Heaven című történelmi kalandfilm könyvén és a Jurassic Park negyedik részén is dolgozott. A The Departed a tervek szerint 2006-ban kerül a mozikba.