Superman alacsonyan repül

2006.07.06. 14:10
A Superman visszatér egy hét alatt bezsebelte az első 100 millió dollárját, de hogy a költségeket behozza, legalább még egyszer ennyit kell teljesítenie, írja az E! online.
A rendező, Bryan Singer 204 millióra lőtte be a mozi költségvetését, de a BoxOfficeMojon és az IMDb-n 260 millió dollár szerepel. A film az első héten ennek az összegnek nagyjából a feléig jutott el, 108 millió dollárig.

"A Superman hazai pályán nem tudja teljesíteni a 200 millió dollárt" - idézi az E!online a BoxOfficeMojo előrejelzését.

A számok azt mutatják, hogy a Superman visszatér bevételei lassabb tempóban kúsznak felfelé, mint az egy hét alatt 121 milliót hozó Világok harca, vagy a 141 milliót teljesítő X-men 3: Az ellenállás vége mutatói. Első héten nyújtott teljesítménye elmarad a Star Wars harmadik epizódjának 191 milliós indulásához viszonyítva is.

A Superman visszatér költségvetése a Pókember 2-vel egy kategóriába esik, ami szintén 200 millió dollárba került, viszont Peter Parker mozija az első héten kis híján a teljes összeget visszahozta, 192 millió dollárt.

Ezzel együtt Bryan Singer filmje vezeti az amerikai jegyeladási listákat, a második helyen a New York-i divatvilágot kifigurázó The Devil Wears Prada áll, a negyedik a Verdák. A Superman visszatér miatt a forgalmazó Warner Brothers sem aggódik: "a film elképesztően jövedelmező lesz", nyilatkozta a stúdió igazgatója, Dan Fellman a Los Angeles Timesnak.