Tarantino és Rodriguez újra együtt

2005.05.27. 18:09
A két jóbarát nemrég a Sin Cityn dolgozott együtt, most pedig bejelentették, hogy a közeljövőben egy horrort forgatnak majd le közösen Harvey és Bob Weinstein új produkciós cégének. A film a tervek szerint 2006 elején kerül a mozikba, és egyike lesz a friss Weinstein-vállalkozás legelső munkáinak.

A Weinstein testvérek huszonöt évig vezették a Miramaxot, a Disney tulajdonában lévő nagy sikerű stúdiót, ahonnan végül néhány hónapja távoztak, hogy saját céget alapítsanak. A Miramaxnál Weinsteinék olyan Oscarral díjazott filmeknek voltak producerei, mint Az angol beteg, a Szerelmes Shakespeare és a Chicago. A Sikoly és Rodriguez pörgős családi filmje, a Kémkölykök is a Miramax gyártásában készült el annak idején.

Keresztapák

A két testvér Weinstein Companynek nevezte el az új céget, és már be is jelentették, milyen filmeken dolgoznak majd a következő néhány hónapban. Clive Owen főszereplésével készül majd a Derailed című thriller, a Mrs. Henderson Presents című kosztümös dráma és a Sin City folytatása, amit jövő nyáron fognak bemutatni - bár jelenleg egyértelműen Tarantino és Rodriguez horrorja tartja őket lázban a leginkább.

Rodriguez és Tarantino: Alkonyattól pirkadatig
Rodriguez és Tarantino: Alkonyattól pirkadatig

"Nem is tudtunk volna izgalmasabb projektet kitalálni, mint egy ilyen filmet, amit cégeink két keresztapja, Quentin és Robert fog majd megrendezni - jelentette be közleményében a két Weinstein. - Mindig is mondtuk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, munkához látunk az új stúdióban. Biztosak vagyunk abban, hogy már az első néhány mozink is olyan filmekből áll, amit szeretni fognak a nézők."

Nemrég tévézett is

Harvey és Bob Weinstein bejelentése véget vet azoknak a találgatásoknak is, hogy mi lesz Tarantino következő munkája. A legendás horror, a Péntek 13 remake-jéről szóló híreszteléseket nemrég a rendező maga cáfolta, de egyéb terveiről egészen mostanáig nem lehetett biztosat tudni.

A Ponyvaregény rendezőjének legutóbbi munkája az amerikai CBS csatorna krimisorozatának, A Helyszínelők (CSI: Crime Scene Investigation) kétórás epizódja volt, amit rekordnézettséggel vetítettek a múlt héten a tengerentúlon.