Tarantino: 'El fog szállni az agyatok!'

2004.11.02. 15:28
A rendező legalább három éve készült második világháborús filmjére, az Inglorious Bastards-ra, mégis félredobta egy kínai nyelvű kungfu-filmért.
Quentin Tarantino a brit Total Film magazinnak adott interjújában elmondta, hogy következő, ötödik filmje egy teljes egészében kínaiul forgatott kungfu-mozi lesz. A rendező két verziót akar elkészíteni: az egyik feliratos lesz, a másikat angol szinkronnal csinálja meg, a szinkront azonban - a hetvenes évek kungfu filmjeinek emlékére - szándékosan el fogja csúsztatni a kép alól.

Kettő az egyben

A keleti harcművészetek kedvéért Tarantino elhalasztja második világháborúról szóló filmjét, ami az Inglorious Bastards munkacímet viseli és rajongói évek óta várnak a bemutatóra.

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino

"A következő filmem olyan kungfu lesz, hogy elszáll tőle az agyatok. Mindenki arról beszél, hogy az Inglorious Bastards-on dolgozom, de most nem akarok egy ilyen nagyszabású projektbe kezdeni. Valami kisebbre vágyom. A film kínaiul lesz. Már a japán cuccot is nagyon bírtam a Kill Billben" magyarázta a kultgyanús rendező.

"Ha nem akartok a feliratokkal szórakozni, lesz egy szinkronizált változat is. Lehet, hogy a két Kill Bill-film leforgatása elkényeztetett, de basszátok meg - pereljen be, akinek nem tetszik!"

'Tipikus Tarantino'

Tervek szerint a filmet 2005 elején kezdik forgatni, címe egyelőre nincs.

A Total Film magazintól Mark Dinning beszélgetett Tarantinóval. Az újságíró így nyilatkozott a Scotsman.com-nak:

"Egyáltaltalán nem lep meg, hogy nem angolul forgat. A pasi két lábon enciklopédiája a fura, szinte teljesen ismeretlen filmeknek és imádja a kungfut. Meg akarja csinálni a saját kungfu-filmjét és belerakja majd az összes ötletét, amit a Kill Bill forgatása óta dédelget."

"Ez a terv magán hordozza a Tarantino-filmek összes ismertetőjegyét: a gyagyás és a briliáns tökéletes keveréke. A rajongók imádni fogják" - vélekedett Dinning.