Magyarországon szaltózhat Tom Cruise

2005.05.11. 15:51
Tom Cruise pár napja érdeklődött Hajdu Szabolcs filmje, a Fehér tenyér iránt. A tornászokról készülő alkotás főszereplőjével, Hajdu Zoltánnal meg is beszélte, hogy eljön a magyarországi forgatásra - tájékoztatta az Indexet Hajdu Zoltán.
Hajdu Szabolcs, a Macerás ügyek és a Tamara rendezője ezúttal tornász öccséről, Hajdu Zoltánról és annak kanadai olimpiai bajnok tanítványáról, Kyle Shewfeltről forgat életrajzi sportfilmet Fehér tenyér címmel. A film érdekessége, hogy Hajdu és Shewfelt főszereplőként el is játsszák saját magukat.

#alt#
Tom Cruise és Hajdu Zoltán
A többségében magyar stáb Kanada után Las Vegasban forgatott két hétig, ahol néhány jelenet a Cirque du Soleil látványos show-jának műsorában játszódik. Itt Hajdu Zoltán amúgy is rendszeresen fellép.

Hajdu egyik előadását ebben a Las Vegas-i világméretű show-ban körülbelül két hónapja Tom Cruise is megnézte nevelt fiával és testvérével, és a műsor végén gratulált a tornásznak. Cruise elmondta Hajdunak, hogy a fia is tornásznak tanul Los Angelesben, sőt maga is tornász volt, de csak "iskolai szinten". Meg is ígérte, hogy nemsokára Hajdu asszisztálhat majd a hátraszaltójához.

És Cruise visszatért

Pár napja a magyar tornász meglepetésére Cruise valóban visszatért hozzá, és az edzőteremben a segítségével bemutatott egy hátraszaltót, ami ahogy Hajdu fogalmazott: "meglepően jól sikerült". Majd beszélgettek, és a készülő magyar tornászfilm annyira felkeltette a sztár érdeklődését, hogy meghívatta magát a film magyarországi forgatására.

A forgatás júniusban folytatódik Budapesten, ahol a 2002-es Tornász Világbajnokságot rendezik meg újra rengeteg statisztával a Népstadion területén lévő Körcsarnokban. A tervek szerint 2006 februárjában, a Magyar Filmszemlén mutatják be a filmet először.

Bonyodalmak a forgatáson
"A kanadai forgatás előtti utolsó éjszaka még mindig nem volt meg a vezetőedző figurája. Egyetlen olyan karaktert sem találtak, aki közel állna a szerephez - mondta az Indexnek Köllő Killa, a film sajtóreferense. - Az éjszakai válságstáb alatt a rendezőnek eszébe jutott, hogy évekkel azelőtt megismerkedett az egyik tornász kisfiú apukájával, aki már akkor is nagyon érdekes figurának tűnt. Fogták hát a kamerát, bekopogtattak, és egész éjszaka próbafelvételeket készítettek, és másnap reggel ez az apuka állt kamera elé a vezetőedző szerepében."