Schwarzeneggert kitették a T4-ből

2007.05.11. 10:59
Az új Terminátor-film Arnold Schwarzenegger nélkül készül, jelentette be a filmes jogokat Vajnáéktól nemrég felvásároló Halcyon Company, hozzátéve, hogy nem a T3 folytatásáról lenne szó, hanem egy teljesen új trilógiáról, aminek középpontjában a harmincas éveiben járó, az emberiség fennmaradásáért harcba szálló John Connor állna.

"Nagyon bízunk a világméretű rajongótáborban" - mondta az új tulajdonos Halcyon Company vezetője az Eonline-nak. Reményeik szerint a Terminátor franchise, melynek egy esetleges tévésorozat is részét képezi, nagy lökést ad majd a még gyerekcipőben járó stúdiójuknak.

A T4-et, pontosabban a következő trilógia első darabját 2009-ben szeretnék bemutatni. A forgatókönyvet az előző rész szerzői, John Brancato és Michael Ferris jegyzik, a producer, Moritz Borman, aki már a T3-ba is beszállt. A történet főhőse a harmincas éveiben járó John Connor a Föld maradék népességét vezetné harcba a gyilkos gépek ellen.


Schwarzenegger szóvívője szerint "nincs törvény, amely megtiltaná, hogy Schwarzenegger szerepeljen egy folytatásban", de tény, hogy a kormányzót még nem kereste fel senki az új tervvel kapcsolatban. A Terminátor 3 sikere után többször felmerült egy folytatás lehetősége, és bár 2001 óta Kalifornia állam kormányzója lett, még sosem zárta ki a szereplés lehetőségét.

"A T4 forgatókönyve kész, most tárgyalunk az MGM-mel. Ha minden igaz, jövőre elkezdjük - nyilatkozta még Andy Vajna is októberben az Indexnek. - Arnold szerepét befejezzük, egy új, érdekesebb karakter veszi át a helyét, de szerepelni fog benne Arnold is, ha el tudja fogadni a felkérést, mint Kalifornia kormányzója." Andy Vajnát most nem sikerült elérnünk.

A Warner Bros. egyébként The Sarah Connor Chronicles címmel már elkészítette egy új tévésorozat pilotját, amely szintén a Terminátor világán alapul. A Variety értesülései szerint a Fox csatornát érdekli a dolog.