Miklós
-7 °C
2 °C

Jön a tévéterminátor

2005.11.11. 18:43
Hangsúlyosabb lesz a gyermekét egyedül nevelő anya-vonal, mint a kerékcsikorgató autósüldözés. A Terminátorból készülő tévésorozat Sarah Connorra koncentrál, de nem Linda Hamilton játssza majd a világot megmentő John acélos izmú anyját. Valószínűleg Schwarzeneggerből sem lesz tévéterminátor.

Készült már belőle pornó-remake és képregény, de a Guardian most arról számol be, hogy a filmtörténet egyik legsikeresebb filmjéből a közeljövőben tévéműsort csinálnak.

Sarah Connor (Linda Hamilton), 1991
Sarah Connor (Linda Hamilton), 1991

A sorozat, amelyet készítői egyelőre The Sarah Connor Chronicles-nek neveznek, időben a második és a harmadik Terminátor-mozi között helyezekedik el. Munkacíme is elárulja, hogy a jövőből érkező gyilkológép helyett inkább Sarah Connorra helyezi a hangsúlyt, akit Linda Hamilton alakított a filmekben. Ő az, akinek az a feladata, hogy minden áron megvédje fiát, Johnt, mert John lesz egy napon az emberiség megmentője a viáguralomra törő robotok elleni harcban.

"Sarah-nak hatalmas felelősség nyomja a vállát: egyfelől a világ sorsa van a kezében, másfelől pedig egyedül kell nevelnie tizennégy éves fiát" - nyiltakozta a Variety-nek James Middleton, a készülő műsor egyik társproducere.

A The Sarah Connor Chronicles-t az a Josh Friedman írja, aki Steven Spielberg filmjének, a Világok harcának egyik forgatókönyvírója volt. "A legnagyobb kihívás abban rejlik, hogyan ültessem át Sarah Connor figuráját televízióra" - árulta el Friedman.

A cikkből az is kiderül, hogy a sorozatban nem a híres, terminátoros autós üldözések és lövöldözések kapják majd a fő hangsúlyt - már csak azért sem, mert a tévéváltozat készítői messze nem akkora költségvetéssel dolgoznak majd, mint annak idején a filmes stáb.

"Lesz benne jókora adag akciójelenet, de családi dráma is" - ígérte Friedman. "A Terminátorban rengeteg eddig ki nem aknázott, nagyon jó téma van, ami egy fillérbe sem kerül" - tette hozzá.

Mindenesetre a Guardian cikkírója megjegyezte: nem valószínű, hogy Linda Hamilton játssza a sorozat Sarah-ját, mint ahogy az sem biztos, hogy Kalifornia kormányzóját érdekelné a tévészerep.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.