Jön a tévéterminátor

2005.11.11. 18:43
Hangsúlyosabb lesz a gyermekét egyedül nevelő anya-vonal, mint a kerékcsikorgató autósüldözés. A Terminátorból készülő tévésorozat Sarah Connorra koncentrál, de nem Linda Hamilton játssza majd a világot megmentő John acélos izmú anyját. Valószínűleg Schwarzeneggerből sem lesz tévéterminátor.

Készült már belőle pornó-remake és képregény, de a Guardian most arról számol be, hogy a filmtörténet egyik legsikeresebb filmjéből a közeljövőben tévéműsort csinálnak.

Sarah Connor (Linda Hamilton), 1991
Sarah Connor (Linda Hamilton), 1991

A sorozat, amelyet készítői egyelőre The Sarah Connor Chronicles-nek neveznek, időben a második és a harmadik Terminátor-mozi között helyezekedik el. Munkacíme is elárulja, hogy a jövőből érkező gyilkológép helyett inkább Sarah Connorra helyezi a hangsúlyt, akit Linda Hamilton alakított a filmekben. Ő az, akinek az a feladata, hogy minden áron megvédje fiát, Johnt, mert John lesz egy napon az emberiség megmentője a viáguralomra törő robotok elleni harcban.

"Sarah-nak hatalmas felelősség nyomja a vállát: egyfelől a világ sorsa van a kezében, másfelől pedig egyedül kell nevelnie tizennégy éves fiát" - nyiltakozta a Variety-nek James Middleton, a készülő műsor egyik társproducere.

A The Sarah Connor Chronicles-t az a Josh Friedman írja, aki Steven Spielberg filmjének, a Világok harcának egyik forgatókönyvírója volt. "A legnagyobb kihívás abban rejlik, hogyan ültessem át Sarah Connor figuráját televízióra" - árulta el Friedman.

A cikkből az is kiderül, hogy a sorozatban nem a híres, terminátoros autós üldözések és lövöldözések kapják majd a fő hangsúlyt - már csak azért sem, mert a tévéváltozat készítői messze nem akkora költségvetéssel dolgoznak majd, mint annak idején a filmes stáb.

"Lesz benne jókora adag akciójelenet, de családi dráma is" - ígérte Friedman. "A Terminátorban rengeteg eddig ki nem aknázott, nagyon jó téma van, ami egy fillérbe sem kerül" - tette hozzá.

Mindenesetre a Guardian cikkírója megjegyezte: nem valószínű, hogy Linda Hamilton játssza a sorozat Sarah-ját, mint ahogy az sem biztos, hogy Kalifornia kormányzóját érdekelné a tévészerep.