Till Attila vígjátéka problémásokkal

2007.06.21. 09:35
Till Attila első filmjében főszereplőként Kolovratnik Krisztiánt képzelte el, akit a Mix című filmből ismerhettünk meg Gryllus Dorka barátjaként. A tárgyalások jelenleg is folynak, és még a költségvetést is csak elképzelik, de ami biztos: nem elmebetegekről szól Tilla vígjátéka, csak problémás emberekről.

"Pánik a címe, augusztusban szeretnénk forgatni, és talán év végére elkészül" - árulta el pár percnyi unszolásra Till Attila, akit fél nap próbálkozás után csak azért sikerül elérnünk, mert egy rádióadásból várt hívást. Mivel a finanszírozás még nem állt össze, az elsőfilmes rendezőjelölt csak módjával nyilatkozott. A könyv lassan két éve készül, és mellette egy Brandy című filmterve is "útban van".

"Vígjáték lesz különböző lelki sérült emberekkel. Nem elmebetegek, csak minden karakter problémás ember" - villant fel néhány biztosabb részletet a Pánik című filmtervéből.

"Régen festő szakra jártam, jelentkeztem rendezőnek is, de nem vettek fel. Aztán a tévé lett a leglátványosabb tevékenységem, de a rendezés mindig is érdekelt" - folytatja a Velvet celeblistáján a huszonnegyedik helyet elfoglaló műsorvezető-riporter a filmezéshez fűződő viszonyát. Ősztől Okosabb vagy mint egy ötödikes címmel kapott műsort a TV2-n, de a filmforgatást már most egyeztetik a csatornával.

A film költségvetését minimálisra tervezik, 120-150 millió forintra. "Az első filmet nem feltétlenül kell nagy pénzből csinálni" - mondta erről. A Magyar Mozgókép Közalapítványhoz már pályáztak, de a költségvetésnél jóval kisebb összegre, "mert most nehéz idők járnak". Ennek eredménye tíz napon belül várható. A filmet az Inforg és a Laokoon stúdió gyártja, producere Muhi András.