Peter Jackson is rendezi Tintint

2007.05.16. 13:55
Steven Spielbergnek teljesül az álma, mert huszonöt év után megfilmesíti a népszerű belga képregényt, az ötven nyelvre lefordított Tintint. Rögtön három filmet terveznek: az egyik élőszereplős akciófilmet Peter Jackson rendezi, a másikat Spielberg, a harmadik rendezője még titok.

A Tintin-film régi mániája már Spielbergnek, huszonöt éve szeretne filmet készíteni Hergé népszerű belga képregényéből, a Tintinből. Most Spielberg Peter Jacksonnal és a Dream Works-szel elkezdheti fejleszteni a projektet: a két rendező egy-egy részt készít el a tervezett háromból, de még nem tudni, a harmadikat ki rendezi.


"Azt szeretnénk, ha Tintin kalandjai élőszereplős hatást keltenének, bátran nyúlunk a karakterekhez és a képregény világához, amit Herge létrehozott" - folytatta Spielberg. Tintint a Hergé művésznévvel dolgozó Georges Rémi alkotta meg 1929-ben.

"Minél realisztikusabban szeretnénk elkészíteni a karaktereket, a ruhájuk rostjait, a bőrük pórusait és a hajszálaikat is szeretnénk megmutatni. Teljesen valóságosnak tűnnek a karakterek, mint Hergé figurái" - mondta Jackson az elképzeléseiről, aki szerint Hergé karaktereihez mindenképpen hűek maradnak, de nem lesznek rajzfilmfigurák.

A Dream Works a film jogait a brüsszeli Hergé Stúdiótól vásárolta meg, aminek a vezetője, Fanny Rodwell szerint nem lehetne méltóbb emléket állítani a száz éve született Hergé emlékének.

Az ötven nyelvre lefordított Tintin-sorozatból, ami egy fiatal újságíró kalandos utazásait követi, világszerte 200 millió darabot adtak el. Az 1929 és 1976 között megjelent huszonhárom könyv közül választott ki hármat a két rendező. A sorozat hősének vannak társai: egy kis kutya, Snowy, egy zseniális professzor, Calculus, egy őrült tengerész, Haddock kapitány.