A japánok miatt godzillás a Titanic

2008.03.31. 16:20
Csak Mundruczó Kornél nem jelent meg a Titanic beharangozó sajtótájékoztatóján, pedig ő az egyik zsűritag, a zsűrielnököt meg még keresik, de az biztos, hogy április 3-án elkezdődik a filmfesztivál.

Magyarországon még nem volt guatemalai film – jelentette be Vízer Balázs, a Nemzetközi Titanic Filmfesztivál programkordinátora a sajtótájékoztató 45. percében, az Uránia moziban. Újabb információk nem is nagyon hangoztak el, mint amit az Indexen már meg ne írtunk volna . Bár a köszöntő beszédet tartó Pedro Gonzalez Rubio S. mexikói nagykövetről kiderült, hogy producer is, Waketa Munehiro, a Japán Alapítvány igazgatója után meg azt tudtuk meg, hogy a fesztivál új, magyar felvezető filmjében azért van Godzilla, mert vagy 30 japán filmben is szerepel, a Titanicon meg futnak japán filmek.

A sajtótájékoztatón a magyar zsűritag, Mundruczó Kornél nem jelent meg, és kiderült, hogy a Esteban Sapir a tavalyi Titanic nyertese betegség miatt visszamondta a zsűrizést, még keresik, hogy ki lesz helyette. "A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál akkor indult, amikor a Sziget, 15 éve, és három éve lett versenyfilmes fesztivál" - tartott még Horváth György fesztiválkapitány is egy kis történelmi visszatekintést. Végül bemutatták Csáki Lászlót és Pálfi Szabolcsot, („két fiatal filmes”), meg a remek kis "fesztivál-befutófilmet", amit csináltak: