Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Depp és Burton újra együtt

2006.08.17. 11:10
A Karib-tenger Kalózainak sztárja, Johnny Depp barbár borbélyt játszik Tim Burton új filmjében. A sötét, zenés vígjáték forgatókönyve Stephen Sondheim Tony-díjas musicale alapján készül, jelenti az E!Online. Sweeney Todd szerepe lesz a hatodik fura szerzet, akit Depp Tim Burton utasításai alapján alakít.
A páros az 1990-es Ollókezű Edward óta az Ed Wood-ban, Az Álmosvölgy legendájában, a Halott menyasszonyban és a Charley és a csokigyárban dolgozott együtt. Az alapanyagot elnézve a hatodik közös film sem lesz híján szokatlan, felkavaró elemeknek és meghökkentő látványnak. A Sweeney Todd című, fekete humorral átszőtt zenés thriller a viktoriánus Londonban játszódik, és a főszereplő borbély bosszúhadjáratáról szól.

Sweeney Todd az őt igazságtalanul börtönbe juttató bírónak és rendőrnek akar visszavágni. A történetben gyakran hullanak a fejek, némelyikük éppen Todd házvezetőnője, Mrs Lowett főztjében végzi, amit a hölgy a borbély mit sem sejtő pácienseinek készít el.

A sorozatgyilkos borbély figurája több angol irodalmi műben előfordul. A történet első filmverziója 1936-ban készült, a Burton-film alapjául szolgáló musicalt pedig 1979-ben mutatták be a Brodway-n.

A Sweeney Toddról szóló filmet 2007 elején kezdi forgatni Tim Burton, a bemutató pedig az év végén lesz.

Burton és Carrey

Közben elakadt Burton Jim Carrey-vel közös filmjének előkészítése. Miután a tervezett költségvetés átlépte a 150 millió dollárt, a Paramount Pictures elhalasztotta Believe It or Not novemberre tervezett forgatását.

Ennek ellenére a stúdió képviselői szerint Burton és Carrey nem szálltak ki a filmből, és a költségvetés csökkentése érdekében hajlandóak változtatni az eredeti terveken. A vígjáték Robert LeRoy Ripley életét dolgozza fel, aki híres, Ripley's Believe It or Not című karikatúrasorozatában gyűjtötte össze a világ furcsaságait.

Johnny Depp jelenleg a Karib-tenger kalózai harmadik részének forgatásával van elfoglalva, a második rész, a Holtak kincse pedig ezidáig több mint 858 millió dollár bevételt hozott világszerte.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.