49-en láttuk hétvégén az új Franco Nerót

2008.11.18. 12:01
Az új Almási Tamás-film, a Márió, a varázsló gyengén indult a magyar mozikban. (Kommentelni itt lehet.)

Budapesten a Bem mozin kívül a Toldi és az Uránia játszotta, ez ezen a hétvégén 9 előadáson 49 nézőt jelentett, 37 620 forint bevétellel. A bemutató óta eltelt 1,5 héten összesen 295 néző látta 49 előadáson, ami 243 605 forint a központi toplista szerint. Vidéki adatokat nem kaptunk a forgalmazóktól sem (Cinema Film és Budapest Film), így csak annyit tudunk, hogy a három kópiából egy fut vidéken. (Teljes hétvégi toplista itt.)

Pedig a film magyar bemutatásának időpontját sokáig tervezte a forgalmazó: Franco Nero az egy évvel ezelőtti forgatás óta már újabb négy filmben szerepelt, a rendező pedig azóta Puskás Hungary című dokumentumfilmjével végez lassan.

A Franco Nero- és Nyakó Juli-féle Márió, a varázsló 350 milliós költségvetésből készült 188,5 millió állami támogatással, a főszereplő pedig az olasz forgalmazási jogokért cserébe ingyen vállalta a forgatást. A Máriónak Róma legjobb filmszínházában, az Embassyben lesz az olasz díszbemutatója november 24-én. (Kritikánk itt olvasható).

Almási Tamás, a dokumentumfilmek mestere 1980 óta nem forgatott játékfilmet, igaz első filmjét, a fiatal Szulák Andreával forgatott Ballagást egymillióan látták a mozikban, köztük a régi Művészben: az Új Tükörben. Sejtjeink című dokumentumfilmje is nézettebb volt a művészfilmes átlagnál.

Klikkeljen ide a Flash lejátszó letöltéséhez!