Ismét horror az amerikai toplisták élén

2006.04.25. 10:50
A Konami-videójátékon alapuló Silent Hill - A halott város című horror vezeti az amerikai toplistákat, 20,2 millió dolláros hétvégi bevétellel. A fizető nézők valószínüleg nem olvasnak filmkritikát, mert az amerikai kritikusok egy emberként húzták le a filmet.

A Silent Hill - A halott város sikerét többek szerint a technikai kivitelezés profizmusának és a bejáratott effektek használatának köszönheti. Az utóbbi időben több horrorfilm is hasonlóképp járt: az Underworld 2 - Evolúció és a When a Stranger Calls című művek is hasonló, borzongatóan lehúzó kritikát kaptak, ennek ellenére a közönség szerette őket.

A Michael Douglas és Eva Longoria főszereplésével készült The Sentinel című thriller csak a harmadik helyet szerezte meg a box-office versenyben - bár jó kritikákat kapott, a pénztáraknál 6 millió dollárral lemaradt A halott várossal szemben. A 14.4 millió dollár bevételt produkáló titkosügynök mozi azonban még így is csak a harmadik a listán.

A második helyet a Horrorra akadva 4 című horrorvígjáték őrzi 16.8 millió dolláros bevétellel. A film a múlt héten az első helyen állt a toplistákon. A kritikusok által szintén lehúzott film két hét alatt 67.5 millió dollárt produkált, ami majdnem eléri a Wachowski-fivérek V mint vérbosszújának hathetes teljesítményét. Az amerikában jó kritikai visszhangot kapott antiutópia a hat hét alatt 68 millió dollárt hozott a stúdió konyhájára.