Michael Bay kipakol

2007.07.08. 14:11
A Transformers producere nagyon dühös Michael Bayre, a film rendezőjére. Miközben a film a bemutatója utáni 36 órában 36 millió dollárt termelt, a rendező kipakolt a blogján a film forgatásának nehézségeiről, aztán levette a szöveget, de az így is elterjedt.

"Optimus Prime és Űrdongó voltak a legnehezebben kezelhető (robot)színészek még Bruce Willis-es armageddonos forgatásomat is beleértve. Az aprólékos digitalizálással együtt napi 24 óra figyelmet igényeltek" - kezdte a blogbejegyzését Michael Bay (ami már csak itt található), majd rátért az egyik producer, Tom DeSanto szidalmazására.

DeSanto ugyanis a film forgatása alatt mindig azt nyilatkozta, hogy ő is szerzője a történetnek, majd a film végén azt kérte, hogy íróként is fel kerüljön a stáblistára, de ezt végül elutasították. Michael Bay felsorolja, hogy a forgatókönyvbe és a robotok dizájnjába is hogyan akart beleszólni, de nem hallgatott rá.

"A film kreatív oldaláról sosem beszéltem vele, elolvastam a javaslatait, amikkel teljesen tönkretette volna a forgatókönyvet, miközben azt éreztette velem és az írókkal, hogy a mi verziónk egy rakás szar" - idézte fel a nézeteltéréseket.

Bay még megjegyzi, hogy míg ő és két másik producer lemondott a fizetése harminc százalékáról, hogy Amerikában forgathassanak, DeSanto erre nem volt hajlandó: "A saját zsebéből már nem áldozott volna arra, hogy egy jobb filmet készíthessünk."