Luca, Ottilia
1 °C
5 °C

Öregebb lett Tutajos

2006.08.15. 15:12
Kapcsolódó cikkek (1)
Néhány hiányzó jelenet, vágóképek és díszítő elemek rögzítésével folytatódik Balogh György rendező Tüskevár című filmének forgatása Csongrádon.

Nagy Marcell és Péntek Bálint mellett több ismert színész is szerepel majd a filmben: Matulát Kovács Lajos alakítja - őt a rendező a szereplők közül elsőként választott ki - rajta kívül még Pogány Judit, Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László játssza a legfőbb felnőtt szerepeket.

A néhány fős stáb természeti képeket, hiányzó közeli felvételeket készít, de néhány képkocka erejéig kamera elé áll a Tutajos alakját megformáló - a Sorstalanságból híressé vált Nagy Marcell, és a Bütyököt alakító Péntek Bálint is, akit pedig a Porcelán baba című film egyik gyermekszereplőjeként ismert meg a közönség - mondta Gyovai Szabolcs, a film egyik producere.

A Fekete István regényéből készült mozifilm forgatása tavaly nyáron kezdődött el a csongrádi Holt-Tiszán. A jelenetek nagy részét rögzítették is, de anyagi nehézségek miatt egy esztendővel ezelőtt leállt a forgatás.

Az alkotók a produkció elkészítéséhez jelentős állami támogatást még nem kaptak, de bíznak benne, hogy ez változni fog, a még hiányzó jeleneteket sikerül felvenni és elkezdődhetnek az utómunkák. Ha a produkció megkapja Magyar Mozgókép Közalapítványtól a remélt 40 millió forintos támogatást, ősszel a vágószobában folytatódhat a munka, s talán már decemberben, de legkésőbb a jövő évi filmszemlén a mozikba is kerülhet a film - közölte a producer.