Ízi rájder, öcsém, megint

2005.07.26. 09:38
Most forgatják az Üvegtigris második részét Tinnyén. Gesztesi Károly éppen lakóparkot akar építeni a lakókocsi helyén, Csoki bácsi pedig amúgy Easy Rideresen már bevonult a Babettájával.
Rudolf Péter és stábja öt év után visszaköltözött Tinnye faluba, a Garancsi-tóhoz, ahol ismét felállították az Üvegtigris feliratú büfét. Rudolf a rendezés mellett Reviczky Gáborral már eljátszott néhány jelenetet a múlt héten. Az előző rész társrendezője, Kapitány Iván ezúttal nincs a stábban, így a színész-rendező Rudolfnak saját jelenetei beállításakor egy "fénydublőr" áll a segítségére.

Gesztesi lakóparkot építene


Klikk a képre!
Gesztesi Károly, aki Pataki Ági producer szerint "jelentős mellékszerepben" csatlakozott a stábhoz, szombaton forgatott epizódban érkezett meg barátnőjével az Üvegtigris-pihenőhelyre, hogy felmérje a terepet. A gazdag Gesztesi ugyanis lakóparkot akar építeni Rudolf Péter büféje helyén. Hétfőn már egy féltékenységi vitára is sor került kettőjük között a barátnő (Parti Nóra) miatt.

A hat lúzer mellett, akiket Rudolfon, Reviczkyn és Csuján kívül kívül ismét Szarvas József, Gáspár Sándor és Horváth Lajos Ottó alakít, az első rész karakterszínészei is szerepelnek. Básti Juli és Szilágyi Tibor kedden, Kecskés Karina jelenetére szerdán kerül sor, tájékoztatta az Indexet a film gyártásvezetője. Bodrogi Gyula és Kokó is feltűnik megint, bár utóbbi ismét csak pár másodpercre.

A film munkálatai még az elején tartanak, a hétfői szöveget például a felvétel előtt is átírták. A múlt héten indult forgatás egyébként augusztus végéig tart. Állami pénzt eddig az első részhez hasonlóan most sem igényeltek, de majd szeretnének utólag, így egyelőre a 180 millió forint költségvetés magántőkéből és a tv2 koprodukciós támogatásából áll össze.

Ez így gömbölyű


Nézze meg a galériánkat!
Azért az Üvegtigris folytatásában akadnak kevésbé szerencsés résztvevők is. A mostani stáblistán nem szerepel Kapitány Iván neve, akit amellett, hogy társrendezője, operatőre volt az első résznek, társforgatókönyvíróként és - korábbi nyilatkozata szerint - társproducerként is jegyeztek. "Most más az operatőr, Vecsernyés János - válaszolta az Index kérdésére egyszerűen Pataki Ági, majd hozzátette: Az eredeti alaptörténetet amúgy nem Kapitány írta, hanem Búss Gábor Olivér (MonteCarlo, Limonádé), és a producer sem Kapitány volt az első részben, hanem a férjemmel közös cégünk, a Filmpartners." Az Index értesülése szerint 2001-ig Kapitány a Filmpartners tulajdonosa volt, de amikor felhívtuk, nem nyilatkozott a témában.

Még egy szereplője van a történetnek, aki nem profitál túl sokat Rudolf Péter sikeréből. Ha azt hinnénk ugyanis, hogy Tinnye a közterület foglalás költségein felül még zarándokhellyé is vált, akkor tévedünk: "Mivel a Garancsi-tó a falu központjától 2 és fél kilométerre van, ha meg is látogatják a helyszínt a rajongók, vagy most, hogy itt forgat a stáb, a faluban ebből nem sokat érzékelünk, mert ide sajnos nem nagyon jönnek be" - mondta az Indexnek a tinnyei polgármesteri hivatal egy munkatársa.

Tény azonban, hogy a rajongók már nagyon várják a filmet. De szükség van-e egy kultfilm folytatására? Pataki Ági szerint ez nem is kérdés: "Már két éve készül a forgatókönyv, de most az Aranycsirke-szavazáson az ötös döntőbe jutott a film és a márciusban ismét megjelent dvd-k is nagyon fogynak. Ez minket is meggyőzött arról, hogy nagy igény van a második részre."