Antal Nimród véres horrort forgat

2006.06.06. 17:11
A budapesti metró után egy amerikai motelszobában rendezne klausztrofób filmet Antal Nimród, írja a Reuters. A gyilkos pornó áldozatává váló anya szerepében Sarah Jessica Parker lesz.
Miután a Fegyencjárat és a Lara Croft-film rendezője, Simon West kilépett a készülő filmből, Antal Nimród folytat tárgyalásokat a Vacancyt gyártó Screen Gemsel. A forgatást 2006 őszére tervezik.

A Vacancy című horrorfilm forgatókönyvét az elsőkönyves Mark L. Smith jegyzi. A történet szerint egy fiatal házaspár egy elszigetelt motelben reked, majd a szobájukban rejtett kamerákat találnak. Rájönnek, hogy az őket kamerázó ismeretlenek egy snuff-film áldozatainak szánják őket. A gyermeke halálát gyászoló főszerepőnőt Sarah Jessica Parker játssza. A férfi főszerepet Luke Wilsonra osztották, aki tíz évvel ezelőtt Drew Barrymore fiújaként került be a köztudatba, és később a Charlie angyalaival és Doktor Szöszivel lett még ismertebb.

A snuff-filmek olyan illegális felvételek, amiken valódi gyilkosságok láthatók, de létezésükre egyelőre nincs bizonyíték. Ezt a témát dolgozta fel a 8 mm című hollywoodi film, Nicolas Cage főszerepésével, és a Moszkvában játszódó Mute Witness is a kilencvenes évekből. A Vacancy alaphelyzete pedig kísértetiesen hasonlít a 2002-es My Little Eye című filmére, amiben egy valóság-show szereplőinek küzdelme fordul horrorba.