Vilma
-7 °C
4 °C

A Vili, a verébnél jobbat keresünk!

2005.06.22. 10:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Ősszel kerül a mozikba a Vad galamb (Valiant) című brit animációs vígjáték. Az eredeti szinkronhangokat Ewan McGregorral együtt lecserélik, de a titkos bevetésre induló galamboknak és a kegyetlen vegetáriánus sólyomnak előtte még frappáns magyar névre is szüksége van. És mivel a Vili, a veréb ezúttal nem elég találó, és a Vali, a galamb sem annyira eredeti, a névadásban a filmet forgalmazó Intercom a Cinematrix olvasóinak segítségére vár.

Persze Önök előtte részt vehetnek egy angol nyelvű névadóvetítésen (több hónappal a bemutató előtt, és természetesen ingyen), amire itt lehet jelentkezni, de addig is tekintsék meg a film előzetesét. A legjobb nevek beküldőit pedig díjazzuk, a névötleteket, ha már most is vannak, ide kérjük.

 

Eredeti név: Valiant
[valiant bátor, vitéz, merész, hősies, derék, derekas, erőslelkű]
Közgalamb
Magassága: 14,4 cm, súlya: 1,36 kg
Helye a filmben: főszereplő.
Története: az álmodozó vidéki galamb felrepül a fővárosba, és belép a Királyi Légierőbe. Nagy tetteket kell végrehajtania, hogy megmentse hazáját, elnyerje szíve tojóját és imponáljon az anyjának.

 

Bugsy
[bug - poloska; bogár, rovar; lehallgatókészülékkel felszerel]
Közgalamb
Magassága: 19,5 cm, súlya: 4,08 kg
Helye a filmben: Valiant legjobb barátja
Története: a nagyvárosi vagány, aki vidéki palimadarak átveréséből, itt a piros, hol a pirosból és más ravaszkodásokból él, véletlenül kerül a seregbe, és ott sem változik meg. Furfangos és lógós, borotválatlan és büdös, de minden tojó után megfordul. Viszont aranyból van szíve.

 

Von Talon
[talon - karom (ragadozó madáré) köröm (oroszláné); kardmarkolat; talon (kártyában, dominóban)]
Sólyom, tábornok
Magassága: 35 cm, súlya: 9,07 kg
Helye a filmben: a főgonosz
Története: Ő a bruttó tíz kilós galambfaló, az angol szárnyasok legfőbb és mindeddig legyőzhetetlen ellensége: amíg egy szemével a csatornát pásztázza, galamb nem jut át a túlpartra - vagy mégis? Két szárnysegédje, Underlingk és Cufflingk káplár nem nő fel feljebbvalója mélyen tisztelt gonoszságához. Foglyait csak azért nem eszi meg, mert vegetáriánus.

 

Lofty
[lofty - magas, kiemelkedő (hegy, fa, épület); emelkedett, fenséges, magasztos, fennkölt (cél, eszme, stílus); gőgös, büszke, öntelt, leereszkedő (viselkedés, modor)]
Közgalamb
Magassága: 24 cm, súlya: 2,72 kg
Helye a filmben: Valiant egységének tagja, Valiant szövetségese
Története: régi katonacsalád elkényeztetett fiókája, aki arisztokratikus szokásait még a legzordabb körülmények között sem hullajtja el. Monoklit hord, raccsol, és még ott is késsel-villával enne, ahol más csak csipeget. Bevetésen azonban nem tojik be, együtt szárnyal a többiekkel.

 

Gutsy
Galamb, alezredes
[gut - vminek veleje, tartalma, lényege; mersz, kurázsi, rámenősség, energia]
Magassága: 20,5 cm, súlya: 4,3 kg
Helye a filmben: a háború hőse, a galambok büszkesége, igazi díszmadár
Kedvenc itala: szúnyoglé felrázva, nem keverve
Története: a harcedzett veterán, aki még sosem hibázott, most alulmarad a légi csatában. Az újonc galambrajnak így nélküle kell végrehajtania veszélyes feladatát. Amikor bajba kerülnek (és ez gyakran előfordul velük), mindig azt kérdezik maguktól: mit csinálna most Gutsy alezredes, ha itt lenne?

 

Charles De Girl
Patkánylány, a francia ellenállás tagja
Magassága: 12 cm súlya 85 dkg
Helye a filmben: őt kell megtalálnia Valiantnak és rajának, hogy egy titkos üzenetet átvegyen tőle, majd visszareptessen a londoni főparancsnokságra.
Története: belemenős, kalandvágyó, és francia, így alig érteni, amit beszél. Társával, Sabotage-zsal együtt annyi borsot tört már Von Talonék csőre alá, hogy a sólyom fél szemét adná, ha elkaphatná. Gall honleányhoz méltóan igen kacérrá válik, amikor brit szárnyasokkal találkozik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.