Árpád
-2 °C
9 °C

Johnny Depp játssza a Viszkist?

2005.02.02. 12:26
Julian Rubinstein riport-regénye tavaly ősszel jelent meg Magyarország leghírhedtebb jéghokisáról, a jelenleg is börtönbüntetését töltő Ambrus Attiláról. A viszkis története siker lett Amerikában és Rubinstein könyve hamar elérte a bestseller-státuszt. A legújabb hírek szerint készül a filmváltozat, a főszereplő pedig igazi világsztár.
"Johnny játssza Magyarország Robin Hoodját" ezzel a címmel jelent meg az Ananova híradása, melyből kiderül, hogy a tavaly és idén is Oscar-díjra jelölt amerikai színész következő filmjében Ambrus Attilát, az erdélyi származású, ma már legendás bankrablót alakíthatja.

A film alapjául szolgáló műnek Rubinstein a sokat sejtető "A Viszkis Rabló balladája: Igaz történet bankrablásokról, jéghokiról, erdélyi szőrmecsempészetről, fusizó detektívekről és összetört szívekről" címet adta. Valószínű, hogy a szövevényes cselekmény, és főleg Ambrus kalandos élete, összetett személyisége most megihlette az amerikai filmeseket is.

Hatjegyű

Az Ananova híre szerint Depp és a Warner Bros. stúdió együtt vásárolták meg "magas, hatjegyű" összegért, azaz többszázezer dollárért a megfilmesítés jogát, így hát könnyen elképzelhető, hogy Deppnek annyira megtetszett Ambrus figurája, hogy mindenképpen el akarja játszani.

Szeptemberben Julian Rubinstein az Index kérdésére elmondta, hogy a filmtervekről még semmit nem tud, és akkor kijelentette, hogy "engem még nem keresett meg senki ilyen tervekkel".

Sztori

Amerikában Rubinstein elismert újságíró. Pályáját sportriporterként kezdte a Washington Postnál és a Sports Illustrated nevű rangos sportlapnál, később a The New York Times, a Rolling Stone és a Salon is közölni kezdte cikkeit. Ambrus Attila sztoriját "élete legjobb történetének" nevezte:

"Hemzsegnek benne az elképesztő karakterek, hihetetlen vicces figurák és mégis, rettentő szomorúak is egyben. A tragikum és a komikum különös elegye, ugyanakkor hiteles kortörténeti dokumentum."

Nem sokkal az amerikai megjelenés után a Hamu és Gyémánt Kiadó dobta piacra Rubinstein könyvét, amely itthon is sokáig szerepelt az eladási listák élén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!