Íme Voldemort!

2005.11.30. 07:27
A hardcore rajongók már szerda éjjel, azaz csütörtök hajnalban 0 óra 1 perctől megnézhetik néhány budapesti multiplexben a Harry Potter-sorozat legújabb darabját, a Harry Potter és a Tűz Serlegét. Az Indexről viszont már most letöltheti a filmből azt a részletet, ahol Harry végre szemtől szembe találkozik a rettegett Voldemort nagyúrral.

J.K. Rowling negyedik könyvében a gonosz testet ölt. Voldemort, a Sötét Nagyúr, akinek még a nevét is félve ejtik ki és inkább csak úgy hívják: Tudodki vagy Ki-Ne-Mondd-A-Nevét, a Harry Potter és a Tűz Serlegében kézzel fogható közelségbe kerül és a híres Trimágus Tusa utolsó fordulójában fondorlattal foglyul ejti Harry-t, akire régóta vadászik.

2005

A szerepre a rendező Mike Newell (Négy esküvő és egy temetés,
Donnie Brasco) a negyvenhárom éves angol színészt, Ralph Fiennes-t kérte fel. Fiennes (Az angol beteg, Schindler listája) a Female First magazinnak nemrég elárulta: egyáltalán nem volt biztos benne, hogy el akarja játszani Harry főellenségét.

"Csak annyit tudtam az egészről, hogy a karakterem, Voldemort, a fő-fő-főgonosz, aki olyan gonosz, amilyen gonosz még soha nem volt egy gonosz sem. Őszintén szólva nem tetszett az első két Harry Potter-film, egyáltalán nem mozgattak meg. Aztán arra gondoltam, "a francba, mindegy, megcsinálom, annyira más, mint bármelyik szerep, amit eddig eljátszottam. Két nap munka egy nagyszabású főgonosz-jelenetért..." - emlékezett vissza Fiennes.

Az angliai bemutató (november 18.) felé közelegve a színész több helyen is lenyilatkozta: tart attól, hogy a szerep rányomja bélyegét a pályájára és mostantól csak Voldemortként emlegetik majd.

Valószínű, hogy a következő részekben is Fiennes alakítja majd Harry rettegett ellenségét, sőt ő szinkronizálta a karaktert a videójátékban, és külön játékfigurát is mintáznak róla. Newell, a rendező szerint a filmben a színésznek különösen gonosz karaktert kellett megformálnia.

"Harry ebben a részben a lehető legrettenetesebb ellenséggel száll szembe. Ez nem egy háromfejű kutya, hanem maga a megtestesült emberi gonoszság. Voldemort sokkal vadabb és kegyetlenebb mint bármilyen képzeletbeli szörny" - magyarázta a rendező a USA Today riporterének.

"Kiszámíthatatlan, vad harag kavarog benne. Remélem, ijesztő lesz. Ez nem játék, mindent beleadtam" - tette hozzá Fiennes, akinek még az orrát is eltűntették a számítógépek segítségével, hogy minél jobban hasonlítson a Rowling által megálmodott kígyószerű figurára.

Nézze meg a saját szemével! Még a magyarországi bemutató előtt, most az Indexről letöltheti a filmből azt a 45 másodperces részt, ahol a Sötét Nagyúr tőrbe csalja Harry-t és ezt sziszegi neki: "Elmondjam, mi is történt valójában azon az éjszakán 13 évvel ezelőtt? Eláruljam, hogyan is veszítettem el a hatalmamat?"

Klikk! (8 Mb)

A Harry Potter és a Tűz Serlege december 1-től megy a magyar mozikban.