Hipp-hopp, jön a reumás Vuk

2006.07.13. 14:05
Nem csak a Macskafogót, de A kis Vukot is felmelegítik. Az új Vuk angol-magyar koprodukcióban, 1,4 milliárd forintból készül. Az MMK 75 millió forintot ítélt meg idén az animációs filmnek. Gát Györgyöt, A kis Vuk rendezőjét, producerét és forgatókönyvíróját faggattuk az elmeszesedett, egykor fürge rókalábakról.

"A régi Vuk már nagypapa, ez egy folytatólagos történet, a szerelem áll a középpontjában. Vuk fia beleszeret egy cirkuszi rókalányba" - vázolja az új történet alapjait Gát György producer, aki egyben A kis Vuk rendezője és társforgatókönyvírója is. Még hozzáteszi, hogy "rohamléptekkel folyik a film előkészítése. A storyboard már elkészült. A szinkronhoz befejezték a vezérhangfelvételeket, és az angol koprodukciós partnereknél ugyanez a helyzet."


Itt még együtt a család
Kellenek is a rohamléptek, hiszen A kis Vuk mozis bemutatóját 2007 húsvétra ígérték be, míg 2007 karácsonrya tervezték a Macskafogó 2-ét, ami már előrehaladott állapotban van. A 2006-os játékfilmes keretből múlt héten a Macskafogó 2-höz hasonlóan 75 millió forintot kapott a produkció a Magyar Mozgókép Közalapítványtól (MMK). Ami biztos, hogy a 1,4 milliárd forintos költségvetés már megvan: "30-35 százalék körüli az állami támogatás aránya, az angol partner pedig az egész negyven százalékát állja" - mondja erről Gát.

A beszélgetés később, az egyszerűbb, főleg költségvetésre irányuló kérdéseink után furcsa fordulatokat vesz a szűkszavú rendező-producerrel, például:
- Kaphatunk képet a filmből?
- Nem.
- Még nincs olyan állapotban a film, hogy képet tudjon küldeni?
- Nincs - vágja rá, majd hozzáteszi: Dehogynincs.

És:
- Csináltak mar vezérhangfelvételt, akkor biztos tudja, hogy kik a szinkronhangok?
- Nem tudom.
- Akkor mit mikor csinálnak?
- Nem tudom.

Később azért elárulja, hogy 2007 húsvét előtt egy héttel befejezendő film gyártása "egy hónap múlva kezdődik". Nem részletezné nekünk a gyártást fázisonként?, kérjük. Mire ő: "nem".

Mikor felvetjük, hogy Dargay Attila, a 81-es Vuk rendezője és forgatókönyvírója információink szerint két éve megtagadta a rajzfilmes jogokat, Gát először nem érti a kérdést, majd elmondja: "Dargaynak van egy filmje. Ez egy másik film. A jogtulajdonossal, ifjabb Fekete Istvánnal mindenféle jogokról megállapodtam. A film Fekete István szellemében készül."

A kivitelezéssel kapcsolatban elmondja, hogy az új Vuk "3d-s lesz". - Igen?, kérdezzük. - És csak a munkafolyamatban használják a 3d-t vagy a végeredmény is 3d-s lesz, mint az amerikai rajzfilmeknél?
- Úgy csináljuk, mint az amerikaiak, franciák, németek. Maga biztos nem ért hozzá. 3d-s lesz az egész.

Végül azért találunk még egy témát, amiről szívesen beszél az Indexnek: "Először a tizenhárom részes televíziós verzió készül, ennek a története ugyanaz, mit az egészestés rajzfilmé, csak kicsit más. A régi Vuknál is volt tévéverzió. A sorozatot többek között a Duna tv-n fogják levetíteni 2007 karácsonyától" .