Még 60 ezres nézőhatár alatt a Kis Vuk

2008.09.17. 17:55
A Kis Vukkal a remélt több száz ezres nézettség helyett az állami támogatásért bevállalt 60 ezres határt próbálják már csak megközelíteni. Ebben az olcsó 300 forintos jegyek is segíthetnek.

"54 220-an látták a Kis Vukot augusztus végéig, ami ezzel 36,8 millió forint bruttó jegybevételt hozott" - mondta el Csurdi Gábor, a Budapestfilm forgalmazási igazgatója az 1,4 milliárd forintból készült rajzfilmről, amihez 75 millió forint MMK-támogatás is járt, összesen pedig több mint 200 millió állami támogatást kapott. Az áprilisban bemutatott rókás mese bevétele viszont egyik összeget sem közelíti meg. Az utóbbi hónapban kezdett javulni a nézettsége a filmnek az olcsó jegyeknek köszönhetően: a Kis Vukot az Aréna Pláza mozijában 990 forintos gyerekjeggyel, a Hunniában 300 forintossal lehet megtekinteni.

"Több nézőt szerettünk volna" - mondta Csurdi, ami igaz, hisz Gát György producer a díszbemutató után 150-400 ezer közötti nézőt várt. "Elképzelhető, hogy év végére meglesz a 60 ezer néző, amire az MMK-tól forgalmazási támogatást kaptunk" - mondta még óvatosan Csurdi a már dvd-n is megjelent film mozis szerepléséről. (Összehasonlításképp a 600 millióból készült Macskafogó 2-nek 288 567 nézője volt, és 264,3 millió forint bruttó jegybevétele.) A Kis Vukot még ebben az évben műsorra tűzi az RTL Klub is.

Klikk!

A piacra dobott vukos termékek, mint az iskolaszerek, ruhák, társasjátékok, ennél több bevételt hozhatnak. A llicencjogokat értékesítő cégnél Gát György kérésére nem árulták el nekünk, hogy összesen ez mennyi. Így a rendező-producer májusi nyilatkozatára kell hagyatkoznunk: "Ha csak 50-60 milliót hozna a mozikban, akkor biztos, hogy nem csináltam volna. Csak a másodlagos értékesítésből a dupláját keressük meg az első évben."