Álhír volt Christopher Walken elnökjelöltsége

2005.08.19. 19:07
Álhír volt az az internetes bejelentés, amely szerint Christopher Walken Oscar-díjas amerikai színész indulni kívánna a 2008-as elnökválasztáson - közölte a művész sajtóügynöke.
A hírt hétfőn a The Huffington Post című liberális internetes portál jelentette be a walken2008 weboldalra hivatkozva. Ezen a színész - illetve az ő nevét bitorló személy - "Tegyük rendbe Amerikát!" jelmondattal indította meg kampányát és kifejtette: az országban uralkodó zűrzavart érzékelve rájött, hogy a politikusok nem az állampolgárok gondjaival, hanem saját meggazdagodásukkal és a pártkasszák megtömésével foglalkoznak.

A szarvasvadász
A barátaihoz, honfitársaihoz írott üzenetében Walken hangsúlyozta: nem korai gondolkozni arról, ki legyen az Egyesült Államok következő vezetője. Az amerikaiak választásról választásra mindig két, egyáltalán nem rokonszenves jelöltre szavazhatnak, és arra voksolnak, aki a kevésbé visszataszító. De itt az idő ezen változtatni. Olyan új típusú politikai vezetőre van szükség, akit a hazája iránti szeretet mozgat, nem pedig a különböző érdekcsoportok.

A hír hallatán azért nem fogott senki sem gyanút, mert Walken, aki 1979-ben
A szarvasvadász című filmért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, egyike az amerikai színésztársadalomban azoknak, akik a leghangosabban ellenzik George Bush elnök politikáját. Ebben a szellemben támogatta tavaly a demokrata párti ellenjelölt, John Kerry kampányát is. Sajtóképviselője azonban kénytelen volt "100 százalékig hamisnak" nevezni a hírt. Szerinte elképzelhető, hogy valakinek annyira tetszett Walken egy korábbi szerepében, amikor pénzügyminisztert alakított, hogy mindjárt szeretett volna belőle elnököt csinálni.