Film készül a Warcraftból

2006.05.12. 12:39
A Batman: Kezdődik! és a Superman visszatér gyártója filmesíti meg a legnépszerűbb online játekot, adta hírül a FilmStew.com. A Legendary Pictures a játékot fejlesztő Blizzard Entertainmenttel közösen készíti a filmet.

A World of Warcraft a legnépszerűbb online szerepjátékok közé tartozik, jelenleg több mint hatmillió felhasználó fizet havi 15 dollárt a közös játékélményért. A játékban az emberek és az orkok háborújának menetét alakíthatjuk, on-line több ezer másik játékossal együtt. Az igen részletesen kidolgozott játék sikerét az egyszerű kezelhetőségnek és a felhasználói szabadságnak köszönheti.

A rajongók többsége nem vár túl sokat a filmváltozattól, annak ellenére sem, hogy a játékot fejlesztő Blizzard cég is részt vesz a film munkálataiban.

"Nagyon fogunk figyelni a filmváltozat elkészítésénél az eredeti játék hangulatára és világára. Úgy fogunk eljárni, mintha egy bestsellert, egy sikeres könyvet adaptálnánk: maximálisan tiszteletben tartjuk az eredeti mű esszenciáját és motívumait, de mindezt lefordítjuk egy másik médium nyelvére" - nyilatkozta a Legendary Pictures szóvívője.

A Warner Bros leányvállalataként működő Legendary Pictures-nek jó érzéke van a sikeres, "védjegynek" számító franchise-okhoz: Batmant (Batman: Kezdődik!) és Supermant (Superman visszatér) is felhasználták már korábbi projektjeikben.