Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Bruce Willis megsérült a dzsungelben, és perel

2004.11.24. 14:10
Az akcióhős gondatlanság vádjával beperelte a Revolution Studios-t, mert úgy véli, az ő hanyagságuk miatt sérült meg A Nap könnyei című film forgatásán.
Az ügyet már a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság tárgyalja. A vád szerint a stúdió hibájából a sztár maradandó testi és lelki sérüléseket szenvedett, amikor 2002 októberében a produkció pirotechnikai csapata vaktöltényeket sütött el, és egy repesz Willis homlokához csapódott.

Bruce Willis, Monica Bellucci
Jelenet a filmből

A Nap könnyeiben a színész Waters főhadnagy szerepét, az amerikai elit tengerészgyalogos-kommandó, a SEAL egyik vezetőjét játssza, akinek a nigériai dzsungel közepéről kell kimenteni a háború sújtotta övezetben rekedt amerikai állampolgárokat. Waters itt ismerkedik meg Kendricks doktorral (Monica Bellucci), aki egy helyi menekültkórházat vezet és nem hajlandó sorsukra hagyni védenceit.

A film természetesen hemzseg a harci jelenetektől. A különleges effektek eredetileg a talajt érték volna, az egyik állövedék azonban a föld helyett a színész fejét találta el. A Smoking Gun információi szerint a vádirat szövegében az áll, hogy az eset Willisnek "különlegesen nagymértékű lelki, fizikai és érzelmi károkat és szenvedést okozott".

"Filmsztár és híresség"

A felperes nem állapított meg konkrét kártérítési összeget, de a vádirat kiemeli, hogy a negyvenkilenc éves színésznek már eddig is "orvosokat és egyéb ápoló személyzetet kellett fogadnia" és várhatóan a jövőben is kénytelen lesz hasonló kiadásokat fedezni. A jogi szöveg Willist egyébként mint "világszerte ismert filmsztárt és hírességet" emlegeti.

A sztár ügyvédei azt állítják, hogy a Revolution Studios és Joe Pancake, a speciális effektekért felelős csapat vezetője nem ellenőrizte kellő gonddal, hogy a lövedékek biztonságosak voltak-e a jelenet forgatása előtt és a megfelelően képzett szakemberek működtették-e azokat.

A Revolution Studios szóvivője, Sean Dudas, eddig csak annyit közölt, hogy nem hajlandók egy jelenleg folyó eljárás ügyében nyilatkozni. A stúdiót 2000 májusában Joe Roth alapította és olyan sikeres mozifilmeket gyártott, mint a Vin Diesel főszereplésével készült xXx, vagy a Ki nevel a végén? Jack Nicholsonnal és Adam Sandlerrel.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.