Ryder meztelenül tér vissza

2006.06.02. 13:40
Az amerikai színésznő újra együtt dolgozik a Gyilkos játékok írójával. A Sex and Death 101 (Szex és halál 101) munkacímű új produkcióban Ryder egy feminista nőt játszik, aki igazi városi hőssé válik a film során.

A Sex and Death 101 férfi főszereplője egy titokzatos emailt kap, ami felforgatja az életét: az emailben 101 név található, azoknak a nőknek a nevei, akikkel a férfinek valaha is szexuális kapcsolata volt. A listában azonban olyan nevek is szerepelnek, akikkel csak a jövőben fog szeretkezni.


Winona Ryder

A férfi kapcsolatba kerül a Winona Ryder játszotta végzet asszonyával is, aki azokat a férfiakat üldözi, akik szexuális bűncselekményeket követtek el. A filmet Daniel Waters írja és rendezi, akinek 1989-ben írott filmjével befutott Winona Ryder. A Gyilkos játékok volt az a film, ami megszilárdította a színésznő helyzetét az X-generáció sztárjai közt.

X-Rated

"A Sex and Death 101 valószínűleg a legmagasabb korhatárbesorolást fogja kapni. Lesz benne sok meztelenség, szexjelenet, és explicit szexuális utalás" - nyilatkozta Cary Brokaw, a film producere. "Ahogy elolvastam a könyvet, rögtön beleszerettem a sztoriba. Egyszerre vicces és borzongató, provokatív és romantikus."

A férfi főszerepet az eddig főleg B-kategóriás filmek mellékszerepeiben foglalkoztatott Simon Baker játsza. A 29-es számú nő alakját a Boston legalból ismerős Julie Bowen formálja meg, míg Barker egyik barátját a Kiss Kiss Bang Banggel befutott Dash Mihok alakítja. A film többi szereplője jórészt ismeretlen, vagy épp kezdő színész.

A független filmet júniusban kezdik forgatni Los Angelesben, a költségvetése pedig extra alacsony: mindössze tízmillió dollár.

Kikezelték?

A színésznőnek az elmúlt években többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal kleptomániája miatt. Legutóbb kóros anorexiát állapítottak meg nála, ami miatt hosszú időt töltött egy texasi magánklinikán. Legújabb bemutatott filmje a Richard Linklater rendezte Scanner Darkly (Kamera által homályosan), amiben Donnát, Keanu Reeves drogos barátnőjét alakítja. Azóta ez az első filmszerepe.