Vilma
-7 °C
4 °C

Jön Wonder Woman

2005.03.23. 13:02
Régóta híresztelték, most már hivatalos: a negyvenes években született legendás képregényhősnőt nemsokára a mozivásznon látjuk viszont.
A gyártó Warner Bros. bejelentette: a Wonder Woman filmváltozatát Joss Whedon fogja rendezni és a forgatókönyvet is rábízták. Whedon a kilencvenes évek elején a Buffy, a vámpírok réme (Buffy the Vampire Slayer) című tévésorozattal futott be, ő írta az Alien 4 - Feltámad a halál forgatókönyvét és dolgozott a Toy Story könyvén is.

A producer Joel Silver jó ideje próbálta megszerezni Whedont erre a projektre.

A TV-Wonder Woman: Linda Carter (1975-1979)
A TV-Wonder Woman: Linda Carter
(1975-1979)

"Senki nem alkalmasabb erre a feladatra, mint Joss" - jelentette ki Silver. "Wonder Woman volt az első komoly női szuperhős, aki kiemelkedett a képregényvilágvból és a hetvenes években nagysikerű tévésorozat készült belőle. A mozifilm azonban eddig váratott magára."

Az eredeti DC Comics-karaktert William Moulton Marston és H.G. Peter alkotta meg a negyvenes években. Marston pszichológus volt, aki huszas években a poligráf kifejlesztésében is jelentős eredményeket ért el. Wonder Womant azért találta ki, hogy "pszichológiai eszközökkel" népszerűsítse az új típusú nőt, aki "világuralomra termett". Évtizedekkel később a Wonder Woman-tévésorozat Linda Carterrel igazi kultstátuszt ért el az Egyesült Államokban.

Sebezhető

Whedon lelkesen nyilatkozott a tervezett Wonder Woman-filmről.

"Ő napjaink egyik legismertebb hősnője, egy igazi ikon - mégis, eddig senki nem próbálta megcsinálni a filmváltozatot. Engem leginkább az érdekel az ikonokban, ami a kemény külső mögött rejlik. Mi a titkuk? Mitől lett belőlük szuperhős?"

"Amikor Joellel először leültünk és elkezdtünk beszélgetni a karakterről, rájöttem, hogy a legenda egy lenyűgöző, megalkuvást nem ismerő nőt takar, aki a maga módján még sebezhető is. Wonder Woman nem erre a világra termett és mivel szinte mindenki, akit ismerek, hasonlóan érez, nem volt nehéz azonosulni a karakterrel" - árulta el Whedon.

Arról, hogy ki játssza majd a barnahajú szupernőt, még nincs információ, a rendező jelenleg a Serenity című sci-fin dolgozik Adam Baldwinnel és Gina Torresszel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.