Oroszlán Szonja végez Christopher Lamberttel

2005.03.25. 12:30
A nemzetközi sztár feleségét alakító Oroszlán Szonja szolid nyilatkozatot adott az Indexnek a "közvetlen, kedves" nemzetközi sztárról, akivel két hete minden nap együtt dolgozik a Day of Wrath című film fóti forgatásán. Gryllus Dorkának egyelőre csak egy közös jelenete volt a Hegylakóval, így neki tapasztalata e téren jóval kevesebb. Ma reggeli nyilatkozatában mégis azt mondta, hogy a "buta magyar nőket" csak Lambert érdekli, pedig szívesen beszélne a film rendezőjéről Adrian Rudominról is, ha kérdeznék.
"Nagyon szeretek Christopher Lamberttal dolgozni. Az első naptól kezdve közvetlen és nincsenek sztárallűrjei" - mondta az Indexnek a szerep kedvéért vörösre festett Oroszlán Szonja, aki két hete alakítja Lambert "bigott, katolikus" feleségét a középkori spanyol thrillerben. "Ez az első komoly, nem vígjátéki szerepem - tette hozzá. - Az átélésben nagy segítségemre van ez a merev ruha a halcsontos derekával. Nem engedi, hogy laza testtartásom legyen."

#alt#
Lambert a könyvtárban nyomoz
A Day of Wrath története egy spanyol kisvárosban játszódik a középkorban. A rendszeres vallásgyakorlat miatt a héten a városka apraja-nagyja a templomban volt, pontosabban a stúdióban felépített katedrálisbelsőben, ahol az elsőfilmes rendezőnek Adrian Rudominnak sokszor 140 statisztát is irányítania kellett - tájékoztatta az Indexet Fónyad Orsolya, a film sajtófőnöke.

Lambert és Oroszlán is már túl vannak a közös templomi és otthoni felvételeken, sőt Oroszlánnak külön szerepe is volt a kínzókamrában Bridget Jones perverz bácsikájáként ismert James Faulknerrel, aki a gonosz inkvizítort, Anselmo atyát alakítja. Oroszlánnak - elmondása szerint - Lamberttel már csak két közös munkanapja van hátra, mert április elsejétől az Egy szoknya, egy nadrág filmes remake-ben Kern András és Bajor Imre partnereként visszatér a szőke naiva szerepkörébe.

Gryllus Dorka kisebb szerepben tűnik fel, Lambert felügyelőtársának a feleségét alakítja. Bár Lamberttel csak egy közös jelenete volt eddig, gyakran faggatják az újságírók a nemzetközi sztárról. A mokka tévéműsor ma reggeli adásában Gryllus már azt válaszolta Liptai Claudia "Mi ez a Christopher Lambert? Találkoztál vele?" kérdéseire: "Jaj, a sok buta magyar nő mindig azt kérdezi, hogy mi van Christopher Lamberttel!" Pedig még nincs vége. Gryllusnak áprilisban is lesz Fóton hetente egy-egy forgatási napja.