Mária
-6 °C
-2 °C

Görög Zita, a leszbikus bandavezér

2004.10.12. 12:00
Kapcsolódó cikkek (1)
"A szexet úgy csempészd bele, hogy a rendőröknek borsódzzon a hátuk" - mondta a szinkronrendező Görög Zitának az InterCom stúdiójában. Luc Besson Taxijának amerikai változatán dolgozott éppen a kis csapat, pontosabban a 256-os, "tapogatós" jeleneten. Görög Zita a leszbikus bandavezér szerepében Gisele Bündchent szinkronizálta.
"Lábakat szét! Lássuk fel vagy-e drótozva!" - mondta a Gisele-t megszégyenítő rózsaszín felsőben pózoló Görög Zita. "Vigyázz, nem lágyulhat el a vége!" - figyelmeztette Zitát a rendező, jogosan, hiszen Vanessa, a bandavezér nem lacafacázott amikor megmotozta a rendőrnőt. Az Amerikai taxi című film egyébként a New York-i pizzafutárok, rendőrök és bankrablók életébe kalauzol.

#alt#
Klikk a képre!
"Zita a vártnál jobb volt" - mondta Csörögi István rendező, amikor az Index kisettenkedett a vezérlőbe. "A kezdők civilségét hamar lerázta" - tette hozzá - "és a szerepe sem egy összetett jellem, csak szituációkból reagál." Csörögi szerint az is szerencsés, hogy nagyon hasonlít a két huszonötéves modell hangja egymáshoz: "mindkettő mélyebb fekvésű mezzo".

Kőkemény csaj

A sajtónak rendezett bemutató után Zita az Indexszel is leült beszélgetni egy fotelba. "Rémisztően szarnak éreztem magam" - mondta mindjárt a reggeli munkáról, ami élete első szinkronszerepe. "Fel kellett engednem, elfogadni, hogy nem én játszom, csak hangban kell ott lennem, de fél óra múlva már jobb volt."

"Kőkemény csaj!" - mondta, mikor Vanessáról kérdeztem. "A hangom lágyabb az övétől, úgyhogy rá kellett nyomnom. "Hogy miért szeretem ezt a szerepet?" - kérdezett vissza, majd viccesen megválaszolta. "Mert nem beszél sokat."

Jogsi nélkül

Szinkron
Hétfőn kezdődött és péntekig tart az Amerikai taxi című film szinkronfelvétele. A két főszereplőt Kocsis Mariann (Queen Latifah) és Széles László (Jimmy Fallon) szinkronizálja. A hazai bemutató december 2-án lesz.
Amerikában Queen Latifah sárga taxival járja New York utcáit, de ezt a reklámfogást Budapesten kihagyja a forgalmazó InterCom. "Nincs jogsim" - magyarázta erről Görög az Indexnek - "bár ettől függetlenül már vezettem, és egy rendőr el is kapott."

"Tök jó!" - mondta, mikor arról faggattam, milyennek találta Gisele-t a szerepben, bár elárulta kettőjük kapcsolata már nem olyan harmonikus. "New Yorkban a PR-menedzseremen keresztül ismerkedtünk össze, többször is találkoztunk, de nem könnyű vele barátkozni. A szűk baráti körén kívül igazából nem sok mindenkire kíváncsi."

Zita a hónap végén a Fej vagy írás című filmben dolgozik, ami "helyes, vicces, laza" film lesz, "de nem pornó", majd Kanadába megy öt napra forgatni, de az még nem publikus.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!