Zalán
6 °C
19 °C

Újabb Bush-ellenes film

MTI
2004.09.12. 19:58
Részben George W. Bush amerikai elnökről mintázta Silver City - Ezüst város - című filmjét John Sayles filmrendező, akinek szatirikus krimijét a hét végén mutatták be a torontói filmfesztiválon.

"A főszereplő George W. Bush figuráján alapul, abból az időből, amikor először indult a texasi kormányzóválasztáson" - mondta el a rendező a vetítés előtt. A forgatókönyvet Sayles a 2000-es elnökválasztás után kezdte írni és a vágást felgyorsította, hogy a film még az idei novemberi voksolás előtt a mozikba kerülhessen.

Dick Pilagert, a Bush-hoz hasonlóan "újjászületett" coloradói kormányzójelöltet apja, egy erős gazdasági kapcsolatokkal rendelkező szenátor támogatja a filmben (Busht apja, a volt amerikai elnök segítette). Akárcsak Bush, Pilager is hadban áll a nyelvtannal, és Sayles nem is tagadja, hogy az amerikai elnöktől kölcsönzött néhány hibás fordulatot.

A politikai szatíra azonban krimivé változik, amikor a választási kampány egyik reklámfilmjének felvétele közben egy hulla kerül elő. A kampánymenedzser egy újságírót bíz meg annak kiderítésével, hogy a holttesttel nem a jelölt kampányát akarták-e valakik lejáratni, az újságíró azonban maga is alámerül a politikai korrupció világában.

A szeptember 11-i terrortámadás 3. évfordulóján bemutatott film főbb szerepeit Chris Cooper, Richard Dreyfuss, Billy Zane, Daryl Hannah, Kris Kristofferson, Tim Roth és Danny Huston alakítja.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!