Ennio Morricone vezényli a rádió zenekarát

MTI
2004.09.27. 15:13
A Sorstalanság című film zenei felvételein a világhírű komponista, Ennio Morricone személyesen vezényli a Magyar Rádió zenekarát és énekkarát a jövő hét elején Budapesten - tudta meg Alföldy-Boruss Istvántól, a Bartók Rádió főszerkesztőjétől az MTI.

A Magyar Rádió zenekara és énekkara kapott felkérést az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regényéből készülő alkotás zenei felvételeinek elkészítésére - tájékoztatott hétfőn a főszerkesztő.

Világsztár

Az eddig öt Oscar-jelölést kapott Ennio Morriconét a rendező, Koltai Lajos kérte fel a filmzene megalkotására. Az olasz komponista olyan filmek slágereit szerezte, mint például a Volt egyszer egy Vadnyugat és a Volt egyszer egy Amerika.

A Sorstalanság zenei felvételeit október 4-től két napon át készítik el a rádió hatos stúdiójában - mondta Alföldy-Boruss István, hozzátéve, hogy a rádió két együttese a tervezett koncertek és felvételek mellett, "külön vállalásként" működik közre a produkcióban.

Decemberi bemutató

Az első filmjét rendező Koltai Lajos alkotását, a rekordnagyságú, 2,5 milliárd forintos költségvetésű filmet decemberben mutatják be Magyarországon - közölte a forgatás befejezése után, júniusban Gréczy Zsolt, a produkció szóvivője.

A film magyarországi forgalmazásáról előzetesen megállapodtak az Intercom vállalattal; a Sorstalanságot multiplex mozihálózatban is vetítik majd. A külföldi forgalmazásról még folynak a tárgyalások.