Mária
-6 °C
-2 °C

Gyurcsány, Mádl, Hiller a Nagy Imre-film díszbemutatóján

Index
2004.10.20. 12:19
Mészáros Márta A temetetlen halott című filmjének a Corvin Budapest Filmpalotában, kedd este rendezett díszbemutatójára több párt vezetője, színészek, írók rendezők és a lengyel közszolgálati televízió elnöke is eljött - tájékoztatta az Indexet Tóth Krisztina, a Budapest Film munkatársa.

A mártír miniszterelnök életének utolsó szakaszát (a száműzetést, az elítélést és a kivégzést) bemutató film díszelőadásra Budapestre érkeztek a nemzetközi koprodukcióban résztvevő szlovák és lengyel színészek (élükön a főszerepet alakító Jan Nowickival), producerek, alkotók, továbbá a film egyik finanszírozójának, a lengyel közszolgálati televíziónak az elnöke. A bemutatón a magyar kulturális és közélet számos ismert személyisége jelent meg, többek között Mádl Ferenc köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, több parlamenti párt vezetője: Dávid Ibolya, az MDF, Kuncze Gábor, az SZDSZ, valamint Hiller István, az MSZP elnöke.

A nézők között volt a kormány számos tagja: Kiss Péter, Draskovics Tibor, Lamperth Mónika, valamint Juhász Ferenc miniszterek, az MSZP elnökségének tagjai: Szekeres Imre, Újhelyi István és Mandúr László. Jelen volt továbbá Lomniczi Zoltán, Glatz Ferenc, Göncz Árpád, Mécs Imre és Rajk László. A filmszakmát többek között Jancsó Miklós, Koltai Lajos, Kovács András, Bacsó Péter és Grünwalsky Ferenc, az írókat Jókai Anna, Görgey Gábor és Szakonyi Károly képviselte.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!