Alien - egyre tökéletesebb

2004.10.21. 17:50
Lance Henriksen élő tanúja a technika fejlődésének; ő ugyanis szemtől szembe találkozott már a rémmel a A bolygó neve: halál -ban, és most újra megküzdhet vele az Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen című dupla folytatásban - jelentette az IC Press.

"Elképesztő a különbség" - meséli a színész. "Akkoriban a szakma legjobbja, Stan Winston dolgozott velünk, James Cameron is eléggé ért ehhez, de az Alien mégis kizárólag azért tudott mozogni, mert négy ember bújt bele egyszerre, és nagyon begyakoroltak minden mozdulatot. Még így is volt olyan jelenet, amiben visszafelé kellett játszanom - megfogni ugyanis nem tudott a szörny, viszont ha az ujjait képen kívül rámerősítették, utána elengedni már tudott. A filmen végül ez látszik úgy, mintha elkapna."

"Most minden más volt: a szörnyeket komputer rajzolja meg, és így mindenre képesek. Legfeljebb nekem kellett megszoknom, hogy néha egy botra szúrt teniszlabdától kell megijednem. Még szerencse, hogy az egyik technikus szemet meg szájat rajzolt rá."

Az Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen hazai bemutatója október 28-án lesz.