Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

De Niro a briteknél a legnagyobb mozisztár

MTI
2004.11.02. 11:22
A londoni Empire magazin tízezer olvasója napjaink 50 év feletti, legnagyobb mozisztárjaiból két olyan amerikai színészt választott az első és a második helyre, akik a hetvenes évek elején egyaránt Francis Ford Coppola Keresztapa című filmjében aratták első nagy sikereiket. Az 5. helyre az a Marlon Brando került, mivel a szavazást már nyáron elkezdték, így a júliusban elhunyt színész még bekerülhetett az élők közé.

A 3. és a 4. helyezett szintén élő amerikai mozi-legenda, Jack Nicholson és Paul Newman, a 6. helyre azonban már brit futott be: a wales-i Sir Anthony Hopkins - bár legsikeresebb filmjeit ő is az Egyesült Államokban forgatta. A 7. helyre Morgan Freeman, a 8-ikra a mozi egyik legsokoldalúbb alakja, Dustin Hoffman került. A 9. helyre a lap olvasói a XX. század második felének nagy western- és akcióhősét, Clint Eastwoodot, a 10-ikre pedig Sigourney Weavert tették, aki az Alien-sorozatban nyújtott alakításáért, Ripley hadnagyának megformálásáért került be egyetlen nőként az első tízbe.

Helyet kaptak a listán az amerikai akció-vígjátékok hősei, Samuel L. Jackson (21.) és Bill Murray (23.), továbbá Woody Allen (25.) és Lauren Bacall (29.), aki idősebb korára le tudta küzdeni néhai férje, Humphrey Bogart árnyékát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.