Natália
-3 °C
7 °C

Tom Cruise Nobel-botránya

MTI
2004.11.02. 15:56
"A szcientológia manipulatív szekta, és nem egyeztethető össze Alfred Nobel végrendeletével, amelynek alapján a Nobel-békedíjat odaítélik" - vélekednek Norvégiában azzal kapcsolatban, hogy Tom Cruise-t, a szcientológia híveként ismert amerikai filmsztárt hívták meg műsorvezetőnek az idei Nobel-békedíjast köszöntő koncertre.

A szcientológia norvég bírálói, köztük Andreas Heldal-Lund hangoztatták, hogy Cruise-nak a "manipulatív szekta" érdekében kifejtett munkássága nem egyeztethető össze Alfred Nobel végrendeletével, amelynek alapján a Nobel-békedíjat odaítélik. Geir Lundestad, a Nobel Intézet igazgatója azonban azt nyilatkozta, hogy "Cruise-t híres emberként, és nem a szcientológia híveként szerződtettük".

A "VG" című lap pénteki jelentése szerint azonban Tom Cruise ennek ellenére az eredeti tervnek megfelelően Oprah Winfrey tévés műsorvezetővel együtt fellép Oslóban december 11-én. "Visszalépésről soha nem esett szó" - jelentette ki Cruise Los Angelesben. A koncertet a környezet és az emberi jogok védelme terén nyújtott teljesítményéért kitüntetett kenyai Wangari Maathai tiszteletére rendezik és olyan művészek lépnek fel a tervek szerint, mint Cyndi Lauper, Joss Stone és Patt Labelle.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.