11 milliószor töltötték le a Star Treket

2009.12.23. 10:58
A torrentezők csak nem teszik tönkre a filmipart: Hollywood rekordbevételt könyvelhetett az 2009-ben. Csak a kanadai és az amerikai jegyeladásokból tízmilliárd dollárt kerestek. Ezzel együtt növekszik a letöltések száma is.

A Torrentfreak.com oldalon található lista szerint az év legkeresettebb, azaz ebben az értelmezésben legtöbbet letöltött filmje J. J. Abrams, a Lost és az Alias című tévésorozatok, valamint a Mission Impossible III alkotójának idei sci-fi-je, a Star Trek lett. A klasszikus tévésorozat és spinoffjai, azaz testvérsorozatai (Új nemzedék, Deep Space 9, Voyager és Enterprise) eddig 11 mozifilmet termeltek ki, és már írják a következő forgatókönyvét. A franchise-ot újraindító, előzménytörténetet elmesélő Star Treket csak torrentoldalakról közel 11 millió alkalommal töltötték le.

A második helyen mindössze 300 000 letöltéssel lemaradva a Transformers 2 áll, a harmadikon pedig némi meglepetésre a nálunk Spíler címen forgalmazott RocknRolla, Guy Richie vígjátéka. A negyedik helyen is komédia, a Másnaposok található, megelőzve az Alkonyatot is - úgy látszik, az igazi vámpírrajongók jobban szeretnek moziban vérszívókat és farkasemebereket nézegetni.

A 2008-as eredményekkel összehasonlítva az idei filmtermés jóval több letöltést hozott, hiszen az egy évvel ezelőtti nyertes Sötét lovagnak elegendő volt hétmillió letöltés, amivel idén alig került volna be az első tízbe.